Toate structurile rutiere din județul Bistrița-Năsăud au în dotare ochelari care simulează stările date de consumul de alcool și droguri, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Începând de anul acesta, polițiștii din Bistrița-Năsăud au în dotare încă 30 de perechi de ochelari care simulează stările date de consumul de alcool și droguri. În perioada următoare, aceștia vor fi folosiți de către toate structurile rutiere din județ, în scopul prevenirii accidentelor prin conștientizarea de către conducătorii auto a consecințelor devastatoare pe care consumul unor astfel de substanțe le pot avea în trafic.

Ochelarii au fost procurați în cadrul unui proiect preventiv, pe linie rutieră, derulat de Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Bistrița-Năsăud, în scopul prevenirii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan. Astfel, Serviciul Rutier, Biroul Rutier Bistrița și structurile rutiere Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi au în dotare câte un set care conține 6 perechi de ochelari care simulează starea dată de consumul de droguri, cât și pentru alcoolemii în diverse concentrații, pe timp de noapte sau zi.

Au fost deja inaugurați, iar astăzi, 2 februarie, 100 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bistrița au înțeles mai bine cum afectează reflexele și mai ales vederea consumul de alcool și substanțe psihoactive și cât de grave pot fi consecințele în situația în care cel care a consumat asemenea substanțe se află la volanul unui autoturism.

Activitatea a fost desfășurată cu 4 clase de liceeni, cu vârste de peste 16 ani, în cadrul căreia, tinerii au urmărit, sub îndrumarea polițiștilor testimonialul unui tânăr condamnat la închisoare pentru astfel de fapte. La sfârșitul activității, elevii prezenți au răspuns unui chestionar de feedback, pus la dispoziție de polițiști.

Activitatea a fost susținută de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, Biroului Rutier, Biroului Siguranță Școlară și Biroului de Ordine Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.