Unii dintre elevii de la Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița s-au ales cu o profesoară de română care este extrem de plastică în vorbire. Exemplul e chiar felul în care ea explică relația de iubire din basmul cult „Fata de împărat și fiul văduvei” de Petre Ispirescu. Cum explică profesoara Daniela Fulga intriga basmului:

Basmul cult „Fata de împărat și fiul văduvei” de Petre Ispirescu este un basm opțional, pe care unii profesori de Limba și Literatura Română îl studiază în locul basmului ”Harap Alb”.

Acest basm cult a fost și alegerea profesoarei Daniela Fulga, de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, pentru una dintre clasele la care predă.

În cadrul unei ore online, unul dintre elevi nu a înțeles exact INTRIGA basmului. Iar profesoara de Limba și Literatura Română folosește o exprimare „plastică” pentru a explica relația dintre fata de împărat și fiul văduvei.

„Este relația de iubire, mă…! Este între o fată de domnitor, fata președintelui, se F**E cu … cu unu care vinde baraboi în piață”, a explicat profesoara elevilor.

Explicația a fost atât de „savurată” și de apreciată de elevi încât au dorit să o împărtășească și cu alții care au dificultăți la acest capitol.

Text preluat integral de pe Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.