Jandarmii bistrițeni au întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr din Buzău, care a folosit o dronă pentru a filma o celebrarea căsătoriei religioase a doi tineri de etnie romă din Bistrița. Acesta nu este singurul incident petrecut ieri la nunta respectivă, fiindcă jandarmii au aplicat și amenzi pentru tuluburarea liniștii publice, după ce numărul decibelilor au sărit de limitele normale.

O nuntă organizată chiar în prima zi a săptămânii a atras atenția atât prin fast, dar mai ales pentru încălcarea unor reguli de bun simț. Muzică la volm maxim, drone folosite ilegal, dar și vals cu autoturismele pe șosea.

În seara zilei de luni, 19 august 2019, jandarmii bistriţeni au depistat un bărbat de 27 de ani din Buzău, care a ridicat de la sol o dronă, fără să deţină autorizaţie în acest sens. Bărbatul a folosit drona cu scopul de a efectua filmări în zona Big din municipiul Bistriţa, deasupra unui lăcaş de cult  unde se desfăşura o cununie religioasă.

Conform prevederilor legale în vigoare acest lucru se poate efectua doar dacă proprietarul posedă un certificat de înmatriculare sau identificare şi autorizaţie de navigabilitate. Pentru că tânărul nu deţinea aceste documente, pe numele său au fost întocmite actele de sesizare pentru exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificat de înmatriculare sau identificare şi un certificat sau o autorizaţie de navigabilitate sau documente echivalente„, a precizat georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Bistrița-Năsăud.

În acest context, jandarmii bistrițeni recomandă tuturor celor interesaţi să se informeze cu privire la prevederile legale în vigoare din acest domeniu de activitate.

Conform legii se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă următoarele fapte:

 1. a) exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificat de înmatriculare/identificare şi un certificat/autorizaţie de navigabilitate ori documente echivalente;
 2. b) nerespectarea restricţiilor impuse prin reglementările specifice referitoare la zonele supuse servituţilor aeronautice sau prin avizele emise de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, de către persoanele fizice şi juridice prevăzute la art. 78, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului;
 3. c) efectuarea de operaţiuni de transport aerian public fără deţinerea licenţei de operare şi/sau a certificatului de operator prevăzute la art. 50 alin. (1), dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului;
 4. d) inscripţionarea neconformă cu certificatul de înmatriculare/identificare sau suprimarea mărcilor de inscripţionare.

Fapta prevăzută la lit. a), săvârşită după refuzul eliberării certificatului de înmatriculare sau a certificatului de navigabilitate, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani„, mai precizează Georgeta Cășvan.

Tot luni, organizatorii nunții au fost amendați de oamenii legii cu 200 de lei pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, după ce zona a răsunat de manelele cântate de solișiti și de formațiile prezente la nuntă. Evident, amenda nu a avut niciun efect.

L I V E – 🎬Nuntă REGALĂ la BISTRIȚA🥇

Gepostet von Florin Cilica am Montag, 19. August 2019

Nașul mare nu a scăpat nici el neșifonat, fiindcă mașina sa a rămaș șchioapă… doar în trei roți.

Bolidul a fost implicat într-un accident rutier petrecut la ieșire din Sărățel spre Herina. Se pare că de vină ar fi fost neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Parte dintre nuntași au făcut probleme și în trafic, în deplasarea lor, cu autoturismele, spre localul unde a avut loc masa de nuntă.

Imaginile au fost surprinse de un bistrițean și postate pe contul său de Facebook, acesta solicitând polițiștilor să ia măsuri.

Gepostet von Daniel Stefan Buhai am Montag, 19. August 2019

Gepostet von Daniel Stefan Buhai am Montag, 19. August 2019

Raportat la această situație, polițiștii efectuează verificări.

1 COMENTARIU

 1. Pai, este tzara ” smardoilor ” … si al clanurilor de gi.t.anos … ! La ce vreti sa va mai asteptati ?
  Pe astia nimeni nu-i intreaba si nu-i ia la ” socoteala ” de unde au avut bani sa-si construiasca astfel de palate , desi nu muncesc nicaieri si nu au alte proprietati care sa fi fost mostenite ori revalorificate .
  Nastase i-a facut RROMI … si indicativul international al Romaniei, era ” ROM ” … pana mai daunazi, cand s-au desteptat ai nostri si l-au schimbat in ROU … de aproape toti strainii credeau/satiau ca populatia din Romania este rroma … mai ales ca peste tot vedeau numai ” colorati ” din astia… si in strainatate si pe strazile sau drumurile din Romania, ptr ca in rest… populatia era la munca si nu iesea la
  ” plimbare si intins mana ” … decat duminica pana la biserica si inapoi … !
  Te pomini ca pe acest ” castel ” si masinile pe care le au, sunt scutiti si de impozite si de taxe, ca-s o ” po.pu.li.me defavorizata ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here