VIDEO/EXCLUSIV! Patron șantajat și amenințat cu moartea prin metode mafiote de catre Agricover

2420

Dialog halucinant între Colomon Komlosi și un angajat al Agricover din care reiese modalitatea în care procedează această firmă controlată de iranianul Jabbar Kanani cu fermierii care sunt la ananghie și cer consultanță și linii de credit pentru a ieși la liman. „Într-o mână e ciocanul și în cealaltă …”, spune reprezentantul Agricover, în înregistrarea în posesia căreia a intrat în exclusivitate Gazeta de Bistrița.

Chiar dacă în grupul Agricover există firme care asigură consulantă, dar și credite, adică vezi Doamne întind o mână fermierilor mai mici dând sfaturi, dar și sprijin financiar, aceștia stau de fapt la pândă. Este ceva de genul: îți dau, dar îmi cedezi mie tot. Adică pe lângă dobânzile și comisioanele pe care micul fermier trebuie să le plătească celor de la Agricover, le mai cedează acestora și efectivele de animale și căi de acces, iar el, fermierul va rămâne să muncească precum sclavul pe plantație. De fapt, având în mână respectivele garanții – efectivele de animale și căi de acces -, Agricover controlează tot.

Asta i s-a cerut și lui Colomon Komlosi când a avut nevoie de sprijinul celor de la Agricover. A apelat la ei fiindcă băncile nu i-au dat creditele de care avea nevoie. Însă respectivele bănci mișcă în front atunci când sunt chemate la ordin de oamenii lui Kanani. Cel puțin asta reiese din discuția purtată de omul de afaceri bistrițean și un reprezentat al Agricover, care recunoaște că ei dictează și șantajează. În primul rând pe fermieri, cărora le cer drept garanții efectivele de animale și căile de acces, garanții cu care ei, Agricover, obțin banii de la bancă pentru „un client comun”, client care e amânat de bancă până omul ajunge la disperare.

Într-o mână e ciocanul și în cealaltă…„, spune reprezentantul Agricover, când Colomon Komlosi îi spune că e vorba de șantaj la bănci din partea firmei iranianului.

Nu e chiar… șantaj, că nu mergem la bancă și spunem noi avem un credit de acces și voi nu mai aveți ce face acolo, ci uite, avem un client comun, haideți să discutăm. Și ei vin la noi„, afirmă reprezentantul Agricover.

Colomon Komlosi a adus în discuție și amenințarea lansată de Jabar Kanani către el, cum că îl împușcă dacă nu cedează pretențiilor lui.

„Nu a împușcat pe nimeni. (…) Mai glumește el așa…”, a încercat să dreagă busuiocul reprezentantul Agricover.

Deși pare să se preteze la astfel de josnicii, Agricover joacă cu bănci de renume.

Astfel, potrivit Profit.ro, în 2017, 13% din acțiunile companiei controlată de Jabar Kanani au fost achiziționate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru care iranianul a primit circa 7 milioane de euro.

Tot în 2017, subsidiara Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, a încheiat un acord de finanțare în valoare de 70 milioane de lei cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale.
În același an Agricover Credit a împrumutat 20 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Mării Negre (Black Sea Trade and Development Bank – BSTDB), după ce în 2016 a mai tras 15 milioane euro de la BEI. Concret, în 2017 BEI a creditat Agricover Credit cu 5 milioane de euro, în timp ce Banca Mării Negre a împrumutat firma controlată de Kanani cu 15 milioane de euro. â

Un an mai târziu, BERD a acordat aceleiași firme un împrumut de 10 milioane de euro.

2 COMENTARII

  1. Asta este rezultatul politicii celor care ne-au condus tara din 1989 incoace. Indiferent de culoarea politica nu au facut altceva decat sa-si umple buzunarele cu spagile luate prin vanzarea a tot ce am avut si era functional in Romania… Agricultura e vai de ea, cele mai bune terenuri le-au cumparat strainii care acuma dicteaza cum vor ei. Am ajuns sa mergem cu traista-n bat la arabi,italieni, nemti etc etc, la noi in tara, sa ne umilim la toti neavenitii care au venit cu bani intr-o tara saracita de nemernicii din politica, iar astazi ne fac altii regulile, la noi acasa… In sudul si vestul tarii cele mai bune terenuri au fost cumparate la prêt de nimica de catre italieni, arabi, nemti si mai nou de chinezi.Vom ajunge sa muncim ca sclavii pe fostele noastre pamanturi !

  2. Cand se va trezi Romania, sa-i „inventarieze „pe toti acesti „patroni straini de tzara ” care-si fac viacurile in stil mafiot pe aici si nu-i vor „pune cu botul pe labe”… ori sa respecte legislatia nationala si aici sa plateasca taxe, impozite si tot ceea ce trebuie statului roman, ori sa fie azvarliti afara sa se duca dr.acului unde vad ei cu oechii si sa nu mai stam la mila mafiotilor de toate soiurile care ne fac viatza un calvar de parca noi am fi niste cobai tempiti … ???!!!
    Maaa… chiar atat de pro.sti suntem ? Maaa…. daca s-ar scula inapoi Ceuasescu v-ar beli pe toti astia care ne-ati vandut tzara la tot felul de mafioti ! Un Trump, un Putin, sau un Erdogan ne trebuie noua … sa puna piciorul in prag tuturor celor care batjocoresc aceasta tzara !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here