Un bătrân din localitatea Tăure și-a pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit în locuință, din cauza unui coș de fum improvizat. Acesta a decedat la intrarea în podul casei, în timp ce încerca să stingă focul. Soția bărbatului a suferit un atac de panică.

Secția de Pompieri Năsăud a intervenit vineri seara cu trei echipaje de pompieri la un incendiu izbucnit în podul unei case de locuit din localitatea Tăure. 

„Din păcate, în momentul în care echipajele de intervenție au avut acces în interiorul podului, au găsit un bărbat, în vârstă de aproximativ 84 de ani, care prezenta leziuni incompatibile cu viața.

Soția acestuia a suferit un atac de panică, a fost preluată de echipajul de prim  ajutor SMURD și a fost stabilizată. După acordarea primului ajutor, a refuzat transportul la spital”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU bistrița-Năsăud.

Concomitent cu acțiunile de localizare și lichidare a focarelor, pompierii militari au evacuat elemente de mobilier și alte bunuri din încăperile care amenințau să fie cuprinse de incendiu. 

Suprafață afectată de incendiu este de aproximativ 85 mp, constând în acoperișul casei și două încăperi. 

După finalizarea intervenției care a durat aproximativ 80 de minute, îndepărtarea elementelor de construcție care prezentau riscul prăbușirii și eliminarea tuturor focarelor ascunse, pompierii militari au trecut la stabilirea cauzei probabile a incendiului. 

Potrivit sursei citate, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un coș de fum improvizat, proprietarul fiind surprins de incendiu în încercarea de a-l stinge în primele momente ale izbucnirii acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here