Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud opreşte activitatea unei stații de mixturi asfaltice din orașul Beclean, deținută de un operator economic din județ, căruia i-a fost aplicată și o amendă de 30.000 de lei.

Pornind de la o sesizare apărută pe Facebook și în presa online, privind disconfortul creat de fumul tehnologic și mirosul de bitum de la o stație de mixturi asfaltice din orașul Beclean, o echipă de comisari de la Comisariatul Județean Bistrița – Năsăud al Gărzii Naționale de Mediu a demarat un control pentru verificarea aspectelor sesizate.
„În timpul inspecției, s-a constatat că societatea respectivă nu deține autorizație de mediu valabilă, la data controlului fiind expirate atât autorizația de mediu, cât și decizia privind viza anuală, din data de 15.02.2020.

Precizăm că la stația de mixturi asfaltice și emulsii bituminoase din Beclean au fost efectuate reparații și probe tehnologice, iar începând din data de 10.05.2020, stația a intrat în reparație capitală„, subliniază reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Urmare a celor constatate, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat societății o amendă contravențională în valoare de 30 000 lei, și au dispus interzicerea desfășurării activitaților de fabricare a mixturilor asfaltice, respectiv de fabricare a betoanelor, fară a deține autorizație de mediu, precum și monitorizarea factorului de mediu aer, după obținerea autorizației.

sursa video: Facebook Garda Nationala de Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here