Victorie “mare”, marca DNA! Condamnări cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii în dosarul fostului poliţist de la Permise Auto, Simion Baciu

1020

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a pronunţat sentinţa în dosarul instrumentat de DNA, în care au fost judecaţi fostul poliţist de la Serviciul Permise Auto, comisarul şef Simion Baciu, agentul şef principal Claudiu Lup – încă angajat al aceluiaşi serviciu, Ilie Vartolomei, Gheorghe Rus şi Vasile Scurtu, toţi cei cinci fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Atât Simion Baciu, cât şi Claudiu Lup, dar şi ceilalţi trei au scăpat cu pedepse cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

 

Simion Baciu a fost acuzat de luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu. Claudiu Lup a fost acuzat în acest dosar de complicitate la dare de mită şi instigare la abuz în serviciu, în timp ce Ilie Vartolomei, cel care, conform procurorilor, trăgea sforile la Permise, a fost acuzat de dare de mită în formă continuată, instigare la abuz în serviciu şi trafic de influenţă în formă continuată. Atât Gheorghe Rus, ginerele lui Ilie Vartolomei, cât şi Vasile Scurtu au fost acuzaţi de procurorii DNA de dare de mită. Conform procurorilor DNA, în perioada mai – octombrie 2015, Simion Baciu, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistriţa Năsăud, a pretins şi primit, cu ajutorul lui Petru Claudiu Lup, de la mai multe persoane, foloase necuvenite printre care bani şi material lemnos, totalizând peste 1.000 lei. Ăsta, da dosar pentru DNA!


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

2 COMENTARII

  1. Pai, orele suplimentare neplatite , pe care le fac peste programul normal de lucru, nu este altceva decat ” munca in folosul comunitatii ” !

    • Adevarat! Orele pe care le fac peste program si pauzele de masa de care nu reusesc sa se bucure din dorinta de a ajuta cat mai multi oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here