Vicepremierul Vasile Dîncu și Ministrul Justiției Raluca Prună au semnat, marți, Acordul de colaborare cu privire la implementarea, la nivel local, a Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) pentru perioada 2016-2020. Cu acest prilej, Vasile Dîncu a vorbit despre necesitatea perfecționării și simplificării cadrului legislativ în domeniul anticorupției. Potrivit acestuia, pentru actualizarea legislației anticorupție este necesară și o bună comunicare cu Parlamentul.

 

Este nevoie de o relație cu Parlamentul, pentru ca mereu să putem să updatăm ceea ce înseamnă legile transparenței, legile anticorupție. Nu se poate face anticorupție eficientă fără Parlament, fără instituții, fără societate civilă, fără cetățeni”, a spus Dîncu, citat de Agerpres.

El a mai arătat că anticorupția trebuie privită ca „un scop în sine”.

De foarte multe ori, politicienii invocă în interesul apărării lor ideea că de fapt este vorba de o acțiune politică. Sigur că este o metodă prin care se pot apăra, dar până la urmă justiția face lumină în aceste cazuri și trebuie să ne uităm la anticorupție exact ca la un scop în sine, scopul în sine fiind un scop social” a mai afirmat Dîncu.

Vicepremierul Vasile Dîncu a mai spus de asemenea că este nevoie de „un parteneriat real” între instituții pentru implementarea Strategiei Naționale Anticorupție (SNA), precizând că trebuie alungată senzația că acestea „se luptă între ele”.

„Este nevoie de un parteneriat real între instituții. Trebuie să alungăm senzația că, uneori, instituțiile, pe principiul anticorupției, se luptă între ele. Scopul nostru este comun. Nu putem să ne ferim, de exemplu, de acțiunile care vizează integritatea sau anticorupția pe motivul că de fapt aceste măsuri afectează bunul mers al instituției”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, într-o conferință de presă comună cu ministrul Justiției, Raluca Prună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.