Vicepremier: O nouă TAXĂ AUTO va intra în vigoare

284

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a declarat joi, că o nouă taxă auto va intra în vigoare de la 1 ianuarie – 31 martie 2019.

 

„Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate că perioadă de tranziţie 31 martie, ca lumea să se acomodeze pentru că aşa este normal”, a afirmat Gavrilescu, într-o emisiune de televiziune.

Potrivit ministrului Mediului, noua taxă auto urmează să fie nu doar o taxă pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul şi capacitatea cilindrică, dar şi alte componente ale maşinilor.

„Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă”, a subliniat ministrul Mediului.

De asemenea, referitor la plata taxei auto, ministrul a precizat că s-au transmis 800 de milioane de lei și urmează să fie emise ordine pentru încă 700 de milioane de lei.

„Am avut o Hotărâre de Guvern şi ştiţi foarte bine exact cum am reuşit să programăm plăţile pentru cele cinci taxe care au fost înaintea timbrului de mediu şi inclusiv pentru darea în plată acum de la 1 septembrie a timbrului de mediu. Noi deja am plătit 800 de milioane, urmează să fie date în plată, cu aprobarea bugetului, bineînţeles, emise ordine pentru încă 700 de milioane”, a declarat ministrul Mediului, potrivit Mediafax.

1 COMENTARIU

  1. Stimata DOAMNA ! Daca tot va mananca „scafarlia ” sa percepeti bani din ” poluarea produsa de masini ” … atunci aplicati acest lucru tuturor, indiferent ca-i nou sau vechi, indiferent ca-i inmatriculat sau urmeaza, indiferent ca-i din tzara sau este important, indiferent daca-i noneuro sau euro 100 … ca absolut toata lumea care circula pe acest ” pamant ” indiferent ca-i pe drum sau pe hotar, in mina sau la suprafatza pamantului, consuma combustibili auto si polueaza si atunci este firesc si normal ORI SA TAXATI PE TOATA LUMEA, ORI PE NICIUNUL si sa nu aplicati aceasta taxa doar ca nu va place Dvs ca oameni-si cumpara masini second aduse din strainatate , in timp ce prin Romania cel putin 50% din parcul economiei nationale are masini vechi si noneuro… , care la fel polueaza si pe drumurile publice , cat si la constructii sau lucrari agricole pe hotar sau in minele de pe sub pamant . Si… de ce va mai ganditi la tot felul de „indicatori ” de calcul, atata vreme cat toata lumea consuma combustibili auto si polueaza atata cat consuma, ptr ca cei cu tehnologie veche , cu atat mai mult va consuma si cu atat mai mult va si polua si invers… cu cat tehnologia masinii este mai avansata, mai moderna, va consuma mai putin si va polua la fel de putin … DECI INTRODUCETI-O IN COSTUL COMBUSTIBILILOR SI ESTE OK PTR TOATA LUMEA . Va garantez eu ca cei care consuma mult, o sa-i apuce „durerile de cap „… si vor renuntza de bunavoie la masinile vechi …
    Toata lumea si-ar dori o masina noua si putin poluanta, dar cu cati bani si de unde anume , ca la noi nu este ca-n UE… si oamenii muncesc, traiesc si castiga atata cat pot si VOI CEI DE LA GUVERNARE nu doriti aplicarea principiului de drept ” pentru mediu , cine polueaza acela sa si plateasca ” … ci efectiv, vreti sa stopati doar… IMPORTUL DE MASINI second DIN STRAINATATE .
    Asa ca nu mai bateti campii aiurea ! Si… daca tot vreti sa aplicati aceasta taxa, care va roade pe scafarlie de atata vreme si numa nu puteti „dormi” de grija acesteia, eu propun sa luati in calcul si ” marimea bocancilor de la sofer ” … !
    Dar va intreb stimata doamna, daca tot vreti sa blocati importul de masini din strainatate, de ce atata nesimtire si nu vreti sa-i ziceti exact ceea ce doriti de fapt si anume ” TAXA DE VAMA SAU ACCIZE DE IMPORT ” si cu asta … BASTA ! CE VA TOT INVARTITI IN JURUL UNEI TEORII JUSTIFICATIVE CARE NU ARE NICI O LEGATURA CU CEEA CE VRETI DVS sa faceti DE FAPT ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here