Alexandru Pugna, vicepreşedinte social-democrat al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este cercetat pentru infracţiuni de corupţie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. El spune că nu a fost înştiinţat de aceste acuzaţii şi că a aflat de la reporterii Gazeta de Bistriţa.

 

 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, este cercetat penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Cel puţin aşa arată oficialii Parchetului într-un răspuns oficial acordat ziarului Gazeta de Bistriţa. Datorită faptului că acţiunile sunt în desfăşurare, oficialii Parchetului nu au voie să comunice mai multe detalii. Starea penală a acţiunilor actualului vicepreşedinte social-democrat au fost relatate în repetate rândurile în paginile din Gazeta de Bistriţa. Chiar în numărul precedent v-am arătat cum asociaţia condusă de vicele judeţului primeşte bani atât de la instituţia pe care o patronează, cât şi de la Primăria Bistriţa, condusă de colegul în social-democraţie, Ovidiu Creţu.

 

“Numitul Pugna Alexandru este cercetat penal astfel: o cauză (infracţiuni de corupţie)”, se arată în răspunsul oficial dat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

 

”Nu ştiu. Nu este adevărat. Nu cunosc. Nu am fost informat de către Parchet. Probabil mi-a depus careva plângere”, a declarat în legătura cu infracţiunile de corupţie de care este acuzat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud Alexandru Pugna.

 

Iată averea solisto-teologo-politicianului Pugna

 

Bugetar de LUX, Alexandru Pugna deţine un apartament în Bistriţa şi conturi grase pentru un angajat la Stat, se arăta într-un articol anterior. Pe 2012, numai din cântat şi prezentat spectacole, Pugna a încasat aproximativ 21.000 de lei. Ca vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, Pugna are cam 30.000 de lei pe an. Pe lângă acestea, vicepreşedintele CJ BN precizează că deţine acţiuni la SC Iproeb SA, în valoare de 59.151 lei.

Ca solist al Centrului Judeţean pentru Cultură, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean a încasat 7.510 lei, dar e greu de crezut că Alexandru Pugna semnează condica şi prestează zilnic cele două ore de repetiţii OBLIGATORII în cadrul Ansamblului “Dor Românesc”. Cu siguranţă colegii semnează condica şi în numele său, ocupat probabil cu administraţia.

Pugna mai are 150.000 de lei în conturi la B.R.D. iar conform declaraţiei de avere, jumătate din bani reprezintă economiile socrilor, soţia sa fiind împuternicită. În 2008, acesta a luat un împrumut de la Cetelem Bucureşti de 22.800 lei, pe care-l va rambursa în cursul acestui an. Cu conturile blindate, Pugna i-a dat împrumut socrului său Pavel Baci suma de 45.000 de lei, un împrumut dubios, dacă luăm în calcul faptul că socrii (datori fiind ginerelui de aproape 5 ani) au făcut cadou familiei Pugna mai multe depozite bancare.

Familia Pugna deţine două maşini Ford, una din 2002 şi una din 2008.

 

Pugna mai bifează una: s-a făcut vânător şi e hăitaşul lui Radu Moldovan

 

Alexandru Pugna completează cercul vânătorilor de elită ai judeţului, din care mai fac parte Radu Moldovan, Marius Ilieşiu, Alexandru Gavrilaş, Gheorghe Ivan, plus o serie de primar şi oameni de afaceri ce vor să-i intre în graţiile preşedintelui CJ.

 

Soţia lui Pugna scapă de jihadul din administraţie

 

Eugenia Pugna s-a angajat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din anul 2009 (an în care a încasat ajutor de şomaj) şi acum este expert în cadrul instituţiei, cu un venit anual de aproximativ 20.000 de lei. Cu toate că instituţia a suferit mari transformări şi s-a reorganizat, soţia vicepreşedintelui PSD a scăpat de jihadul din administraţie.

 

Pugna a vrut să ne „cânte” din Parlament

 

După ce a strălucit pe autobuze alături de Radu Moldovan îşi anunţa funcţia care i-a revenit, chiar dacă vicepreşedintele CJ nu este ales prin vot uninominal, ci la propunerea consilierilor judeţeni. Asocierea Pugna – Radu Moldovan a fost o acţiune de imagine a PSD pentru sensibilii folclorului autohton şi fani ai lui Pugna.

În acţiunile de imagine ale PSD, în special la sfinţit şi re-sfinţit biserici, Alexandru Pugna (absolvent de teologie ortodoxă) cântă la strană şi dovedeşte că e polivalent. De altfel, strategia cântatului la strană a fost folosită în campania electorală şi de Vasile Borş, contracandidatul lui Radu Moldovan la şefia judeţului

Alexandru Pugna a ţintit sus şi în cursa pentru parlamentare s-a băgat în bârlogul lui Ioan Oltean, pe colegiul de pe Valea Someşului. A pierdut la mustaţă, care a mers mai departe, la redistribuire. Partidul a vrut să-l trimită cu japca şi cică lui Pugna i-ar fi lipsit 7 voturi să intre la redistribuire şi să fie parlamentar.

Prin natura sa polivalentă, Alexandru Pugna demarează o serie de acţiuni de promovare a folclorului şi este susţinut exclusiv din bugetele publice. Are bani în conturi, are faimă şi renume e politician şi teolog  combinaţiile perfecte prin care Pugna s-a lipit perfect la banu’ public. Pe termen nelimitat.

 

Zero barat ca și consilier

 

Alexandru Pugna a fost şi consilier local din partea PSD în legislatura 2004 – 2008. Însa el a fost doar cu numele consilier, și local și județean, întrucât nu s-a făcut remarcat cu absolut nimic în funcțiile respective. A tăcut patru ani în consiliul local, și la fel a făcut și în consiliul județean. Nu se poate lăuda cu niciun proiect promovat pentru locuitorii municipiului în care locuiește, dar nici pentru cei ai județului.

În viața „civilă”, Pugna este angajat al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, iar din postura de membru al Ansamblului folcloric „Dor Românesc” ce aparține instituției, a colindat județul făcându-și cunoscut repertoriul. Activitatea sa nu are nimic a face cu administrația unui județ, și implicit cu funcția de vicepreședinte al unui Consiliu Județean, la care aspira cu atâta ardoare.

 

Circa 70.000 de lei nu i-a declarat

 

Consultând ultima sa declarație de avere postată de site-ul Consiliului Județean, document completat în 2011, se poate vedea că Alexandru Pugna este o persoană care pune ban peste ban. Chiar dacă la capitolul bunuri imobile și mobile nu găsim nimic impresionant, doar un apartament de 64,5 metri pătrați și două autoturisme marca Ford, la „active financiare”, actualul consilier județean declară că deține un depozit bancar la BRD, deschis în 2008, în cuantum de 74.000 de lei. În 2009, în același cont figurau doar 32.000 de lei, iar un an mai târziu suma ajunsese deja la 71.000 de lei, se arăta într-un articol anterior.

Numai că Alexandru Pugna nu deține doar acest depozit bancar în valoare de 74.000, ci încă două deschise tot la BRD în 2009, unul în valoare de 39.000 de lei, iar un altul de 14.200 de lei, și încă un depozit de 16.700 de lei la Trezoreria Bistrița încă din 2004, depozite pe care Pugna nu le-a menționat în nicio declarație de avere postată pe site-ul Consiliului Județean. În schimb conturile respective figurează în declarația de avere a soției sale care este angajata Direcției Generale a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud.

 

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.