Vești bune pentru spitalele din România. Iată ce măsuri se vor lua

247

În cadrul emisiunii Realitatea Romanească, Ministerul Sănătății, Florian Bodog a vorbit, despre situația actuală a sistemului de sănătate.

„In Ministerul Sănătății mereu au fost probleme, cunosc bine situația”, a spus Floria Bodog.

Ministrul Sănătății promite că situația se va schimba.

Vom avea noi spitale, salarii mai mari pentru rezidenți, noi centre pentru arși, noi ambulatorii pentru analize și medici români care se intorc în țară.

Însă promisiunile nu se opresc aici. România va produce și exporta vaccinuri și va schimba legislația privind persoanele cu probleme psihice.

”Există și medicii care doresc să se întoarcă în țară, însa rebuie să le asiguram condiții de muncă, deci un climat de siguranță”, a spus aceasta.

De asemenea, în ceea ce privește lipsa medicilor din zonele rurale, ministrul Sănătății a precizat că, probabil, politicile de a oferi locuință sau de a le plăti chiria, nu sunt suficiente.

„Trebuie dublate de alte măsuri precum cele menționate mai devreme. La 100 km de Capitală sunt spitale care nu au medici, o clinică stă într-un medic, iar când medicul pleacă în concediu se inchide secția”, a mai declarat Florian Bodog, potrivit BZi.ro

Nici rezidenții nu sunt uitați de ministrul Sănătății: „Pachetul salarial pentru rezidenți este unul generos și va crește începând de anul viitor”.

 

2 COMENTARII

  1. Salarizati-i corespunzator si permiteti ocuparea posturilor ramase libere cu absolventii de facultati, care impreuna cu cei „batrani”… sa se perfectioneze „la locul de munca ” , ca azi-maine va trebui sa mergem la doctori in strainatate daca suntem bolnavi…
    Pentru cei scolarizati pe banii statului, sa nu le dati diplomele decat numai daca au prestat munca in folosul statului roman, timp de cel putin 10 ani de zile, sau daca isi platesc facultatea, ca altfel, pe banii nostri publici, ii scolarizam sa munceasca pentru nemtzi, spanioli sau franceji… sau mai stiu eu cine din aceasta Europa… unde emigreaza dupa terminarea studiilor , ceea ce nu este nici corect si nici moral .
    Cei care si-au facut facultatea si calificarile pe banii lor… duca-se invartindu-se unde vor …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here