Muzeul Bistrița, din cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud organizează, în perioada 10 octombrie – 4 noiembrie 2019, expoziția de pictură a maestrului Horea Cucerzan. Expoziția de pictură ce va fi vernisată joi, 10 octombrie 2019, de la ora 18.00, cuprinde 50 lucrări de pictură, desen și sculptură, lucrări prezentate publicului sub genericul „Civilizații – linii ale Pământului. Retrospectivă mică”.

Întâlnirea cu maestrul Cucerzan va fi completată de microrecitalul susținut de elevii Liceului de Muzică Tudor Jarda din Bistrița. Din program:

  1. Piesa de Czerny – interpretează Rebeca LUCACI
  2. Polish Dance – interpretează Maya ARTUDEAN
  3. Sonată în Re Minor – interpretează Ioana TĂLPAȘ
  4. Cântec vechiu – interpretează Ariana RĂZOARE
  5. Studiu de hift – interpretează Paul GĂLĂȚEANU

Așadar, o după amiază de excepție la muzeul bistrițean. Vă așteptăm alături de noi pentru a vă bucura, de lucrările maestrului Horea Cucerzan cu care veți putea dialoga, însoțiți de acordurile muzicale interpretate de micii virtuoși ai Liceului de Muzică TudorJarda din Bistrița. Toate acestea, în cadrul vernisajului organizat în Sala Bradea a Secției de Artă Contemporană a Muzeului Bistrița, strada General Grigore Bălan, nr.19„, transmite Alexandru Gavrilaș, managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Născut în Transilvania, la Blaj,  pe 7 iunie 1938, Horea Cucerzan şi-a desăvârşit studiile la Academia de Arte Frumoase din Cluj în 1963, iar din 1973 a expus constant lucrări de pictură în toate expozițiile municipale, anuale, bienale, republicane, organizate de UAP în România. A organizat peste 40 de expoziţii personale în România şi peste 30 în străinătate, creațiile sale regăsindu-se atât în colecțiile private din țară și străinătate, cât și în patrimoniul unor importante instituții muzeale din România.

A fost, în anul 1999, bursier la “Academia di Romania” din Roma, Italia.
A primit premiul pentru artă la Padova, în 1983 şi premiul pentru merite deosebite în artă, la Manfredonia, Italia, în 1987.

A restaurat în 1989 pictura murală de la Palatul Lippomano din Padova, operă arhitectonică şi istorică specifică secolului XIV-XV. Între 1995 şi 2018 a fost directorul taberei Internaţionale de Artă “Ioan Inocenţiu Micu-Klein”. Este iniţiatorul Muzeului de Artă Contemporană din Blaj şi al Centrului Cultural pentru Arte “Horea Cucerzan” din Blaj. În anul 2008 i s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Blaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.