Vaslui, Rapid şi Dinamo, lăsate fără bani de UEFA

UEFA a publicat ieri o listă cu 23 de cluburi care au participat în acest sezon în cupele europene în dosarele cărora au fost găsite grave probleme financiare, având datorii la alte cluburi, angajaţi sau la stat. Printre ele, trei grupări din România: Vaslui, Rapid şi Dinamo, toate trei eliminate înainte de faza grupelor.

Cum nu şi-au plătit datoriile până la 30 iunie, The UEFA Club Financial Body, organismul care se ocupă cu aceste chestiuni la forul condus de Platini, a anunţat că nu le va mai plăti bonusurile pentru acest sezon dacă nu îşi vor achita restanţele până la 30 decembrie.

Cea mai afectată de această decizie este FC Vaslui, care ar fi trebuit să primească cei mai mulţi bani: 240.000 de euro.

Şi din acest motiv, cel mai revoltat a fost patronul Adrian Porumboiu.

"Am crezut că la UEFA sunt oameni serioşi, dar m-am înşelat şi o să vă explic de ce.

Datele oferite de ei sunt la 30 iunie, însă conform normelor fiscale din România, trebuie să plăteşti până pe 5 iulie şi noi am făcut-o, am obţinut certificat fiscal zero pe care l-am şi trimis ulterior la UEFA, însă cei de acolo nu s-au deranjat să-l ia în calcul şi să updateze situaţia noastră.

Să fie clar, Vaslui are certificat fiscal zero şi oricine poate verifica", a spus fostul arbitru.

Ce bani ar trebui să primească

Vaslui: 240.000 de euro

Rapid: 200.000 de euro

Dinamo: 100.000 de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.