Administratorul firmei de panificație Auto Valmar SRL a fost trimis în judecată, luna trecută, de procurorii bistrițeni pentru evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre Marica Vasile, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 10.000 lei.

Administratorul SC Auto Valmar SRL din Bistrița, Vasile Marica, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în urmă cu câteva zile, respectiv pe 30 septembrie, pentru evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, fapta ar fi fost comisă în perioada  august 2015 – martie 2016, când ar fi omis înregistrarea în acte contabile a unor operațiuni comerciale efectuate și a veniturilor realizate, cauzând astfel bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 10.410 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

Vasile Marica a fost trimis în judecată după ce a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

În perioada 2007 – 2012, dar și în anul 2015, Auto Valmar SRL a fost una din firmele abonate la banii publici ai Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, de unde a obținut contracte pentru distribuirea produselor de panificație în școlile din județ, prin programul guvernamental „Laptele și cornul”. În toți acești ani firma a încasat în total, de la administrația județeană bistrițeană, peste un milion de euro. 

Soția acestuia, Letiția Marica, a fost șefa Serviciului financiar din cadrul Prefecturii Bistrița-Năsăud, până în 2009, când a părăsit instituția la scurt timp după ce fostul șef al Finanțelor din Bistrița-Năsăud și prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Sabin Ilieși, a fost acuzat de procurorii DNA, de trafic de influență. Letiția Marica a fost implicată în scandalul respectiv, aceasta fiind și angajata filialei din Bistrița a universității arădene și având o legătură apropiată de Ilieși. ea însă nu s-a numărat printre cei acuzați alături de Ilieși în respectivul dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here