În data de 20 mai, garda de coastă cubaneză a anunțat că a interceptat o navă fără căpitan și echipaj la bord, care se îndrepta spre Cuba. Specialiștii cubanezi susțin că este vorba despre nava SS Cotopaxi, care a fost dată dispărută, în decembrie 1925, conform infobiz.md.

Dispariția navei a fost asociată cu Triunghiul Bermudelor. Cubanezii au depistat prima dată vaporul în data de 16 mai, când au încercat să intre în comunicație cu echipajul navei. Demersurile în acest sens au eșuat, iar câteva zile mai târziu, marinarii cubanezi au putut să pătrundă la bordul navei.

Ei au constatat că este vorba despre un vapor vechi de o sută de ani, care se numește SS Cotopaxi. Evident că la bord nu se găseau marinari. La bordul vaporului a fost descoperit jurnalul de bord Din păcate, nu era nimic consemnat cu privire la incidentul care s-a produs și a dus la dispariția echipajului și implicit a vaporului.

Toate consemnările din jurnal se opresc la data de 1 decembrie 1925. În data de 29 noiembrie, vasul Cotopaxi pleacă din Carolina de Sud spre Cuba. La bord erau 32 de marinari sub comanda căpitanului Meyer și avea o încărcătură de 2340 de tone de carbon. Două zile mai târziu, vaporul a fost dat dispărut, mai arată sursa.

Ministrul afacerilor externe din Cuba a declarat că se face o anchetă cu privire la acest eveniment și că misterul care s-a creat în jurul Triunghiului Bermudelor trebuie dezlegat, dat fiind faptul că această rută este tot mai ocolită de navele maritime comerciale, situație care afectează Cuba.

Triunghiul Bermudelor este o zonă dificil de a fi definită, care acoperă Miami, Puerto Rico și Bermudele.

Reapariția acestui vapor a suscitat interesul lumii științifice și chiar o echipă de specialiști s-a deplasat în Cuba, în vederea dezlegării misterului acestei dispariții.

Legendele care s-au creat în jurul acestei zone sunt multiple. Cu toate că s-au înregistrat multe dispariții de avioane sau vapoare în această zonă, au fost specialiști care au negat cu vehemență posibilitatea producerii unor fenomene paranormale.

Ei considerau că disparițiile sunt cauzate de eroarea umană. Apariția acestui vapor, după 90 de ani de la dispariție, a reluat toate ipotezele care s-au făcut cu privire la aceste dispariții.

Să ne aducem aminte că în anul 1968, cercetătorul Brown a descoperit din întâmplare două piramide uriașe în adâncurile apelor din zona Triunghiului Bermudelor. Mai târziu, grație unui sonar, au putut fi fotografiate cele două piramide, care se află la o adâncime de 2000 de metri, și sunt de două ori mai mari, ca piramidele din Egipt.

Piramidele par a fi construite dintr-un material care pare a fi cristalul. Cercetările nu se pot efectua dat fiind adâncimea la care se găsesc, în adânc. Nu știm dacă există o legătură între ceea ce se află în adâncul apelor din această zonă și misterioasele dispariții.

Cert este că apariția unui vapor după 90 de ani, va trezi interesul lumii științifice pentru a încerca dezlegarea acestui mister.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.