Autoritatea pentru Protejarea Concurenței din Serbia a emis, în data de 12 februarie 2021, avizul favorabil pentru vânzarea acțiunilor deținute de TeraPlast în cele 3 firme din divizia Steel a Grupului TeraPlast către Kingspan Group, conform site-ului TeraPlast.

Acesta este al doilea și ultimul aviz necesar pentru finalizarea tranzacției. În 12 ianuarie, Comisia Europeană a avizat, la rândul său, vânzarea TeraSteel și Wetterbest.

Aceste condiții suspensive fiind îndeplinite, transferul acțiunilor de la TeraPlast la Kingspan Group va avea loc în data de 26 februarie, când TeraPlast va încasa prețul tranzacției.

Acesta este ultimul aviz necesar pentru finalizarea tranzactiei. Valoarea diviziei Steel este evaluată la 410 milioane de lei, iar prețul final va fi stabilit prin ajutarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru, în baza unei formule agreate.

Reamintim că, în urmă cu trei ani, Grupul Kingspan a fost implicat într-un scandal provocat de incendierea unul bloc turn din Londra. În urma catastrofei au murit 74 de persoane, iar o parte dintre directorii Kingspan sunt anchetați.  

Achiziţia va fi structurată sub forma vânzării de către TeraPlast a tuturor participaţiilor sale deţinute în capitalul social al următoarelor sale filiale: Terasteel SA, TeraSteel DOO Serbia şi Wetterbest SA, împreună cu filiale acestora deţinute integral, respectiv Cortina WTB, şi Terasteel Slovakia SRO”, arată compania. În prezent, sediul principal al companiei se află în județul Bistrița-Năsăud și are 478 de angajați. Soarta a 124 de bistrițeni ai Terasteel, 299 ai Wetterbest și 43 ai Cortina WTB, parte a Wetterbest preluată integral în anul 2019, vor fi în mâinile celor de la Kingspan.

Citește și: TeraPlast, vinde o divizie către o companie irlandeză anchetată într-un proces soldat cu moartea a 74 de persoane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.