Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță a afirmat că în acest moment nu a fost stabilită o corelație între moartea gorjanului și vaccinarea acestuia cu AstraZeneca.

„Nu există nici o legătură între moartea bărbatului și administrarea vaccinului anti-Covid. Era vorba de o persoană care avea antecedente de infarct miocardic. Tot ceeea ce s-a intamplat a fost un alt episod de infarct miocardic.

Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc în România. În acest moment nu există nici o legătură care să ateste o legătură între vaccin și aceste evenimente trombotice”, a spus Valeriu Gheorghiță la Aleph News.

În același timp, directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, spune pentru HotNews.ro că “bărbatul a fost vaccinat cu vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856 oprit de la utilizare în Italia, dar nu s-a stabilit nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinare. În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni și nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse. Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia.”

Citește și: Un român a murit la o zi după vaccin, reacția autorităților

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here