Val de pensionări în poliţia bistriţeană

2602

Nu ştim dacă acest lucru se datorează venirii primăverii cu a sa astenia specifică, dar poliţia bistriţeană se confruntă cu un val de cereri de pensionare anticipată ieşit din comun. Şi acest lucru se întâmplă în condiţiile în care Poliţia Română are nevoie acută de personal şi în disperare de cauză se recurge la angajări din sursă externă.

Răutăcioşii numesc această procedură, angajare la „apelul bocancilor”. Şi pe bună dreptate, în condiţiile în care nu cu mult timp în urmă, aceeaşi Poliţie, sau mai precis forul tutelar – MAI, dădea afară poliţiştii pe capete, acuzând o inflaţie de personal, în timp ce promoţiile de ofiţeri şi agenţi de poliţie ieşiţi de pe băncile Academiei de Poliţie şi şcolilor de agenţi de poliţie aşteptau cu valizele în mână pentru a fi puşi pe funcţiile pentru care se pregătiseră şi statul investise mari sume de bani.

Pe de altă parte, este posibil ca acest val de pensionări să fie determinat şi de condiţiile avantajoase de trecere în rezervă cu drept de pensie de serviciu. În atare situaţie pensionarii-poliţişti, pot să stea acasăpe bani buni, başca îşi mai pot găsi un job bine plătit.


 

!!! AVERTISMENT: MATERIALUL DIN ACEASTĂ PAGINĂ ESTE UN PAMFLET, TREBUIE AȘADAR TRATAT CA ATARE !!!

3 COMENTARII

 1. Stimati „contzarani”… functiile de ofitzeri si subofitzeri de armata, politie, jandarmerie, SRI, aparare civila, pompieri… etc. etc. sunt atat de „atractive” incat nu pricepem de ce nu vreti sa va faceti toti ofitzeri si subofitzeri daca vreti, ca nu va opreste nimeni… !
  -Pe timpul exercitarii serviciului aveti tot felul de „avantaje”…
  -reprezentati autoritatea statului,
  -aveti „salarii nesimtzite” ,
  -aveti uniforme de serviciu gratis;
  -vi se dau si sporuri pentru pericole deosebite;
  -vi se dau sporuri de hrana ( ma rog… la civili li se dau bonuri de masa, care tot cam aia-i…) ;
  -iesiti mai repede la pensie decat „civilii”… ,
  -la pensionare aveti o pensie tot… „nesimtita”…
  -si cate altele … !
  De ce n-o faceti si Dvs ? Cine va opreste ? Serviciile de recrutare va asteapta cu bratele deschise … pe toti !

 2. Poate ca si „pensia”… dar cred mai degraba ca s-au cam saturat de presiunile politice care se fac astazi de catre cei aflati la guvernare, dupa cum se „invarteste roata ” ! La toata lumea i-ar trebui ca politistii si jandarmii sa umble cu papucii rupti in talpi si pantalonii rupti in c.ur… si sa traiasca efectiv din salariul asta”nesimtit” pe care-l primesc si care este cat a oricarui sofer …
  Vazand politrucii nostri ca se cam „duc” politzistii din sistem… fie la pensie fie isi aleg meserii mai „prietenesti” … au facut apel sa se reincadreze inapoi, cei care au fost „fortzati” in anii anteriori sa …” plece ( de bunavoie cica… ) „… dar odata ce oamenii au plecat… „dusi” sunt… ! Este atat de „atractiva ” aceasta meserie, incat pe NIMENUI nu-l mai intereseaza reincadrarea inapoi. . . !
  Problema grava este ca meseria de politist , de jandarm ori de informatii… nu se invata in „scoala”… si ca trebuie ani buni… pana ce un tanar absolvent, castiga o experienta cat de cat viabila, lucrand cot la cot cu o „echipa batrana”… , care din pacate, pe zi ce trece … nu mai exista ! A fi politest ori jandarm… nu inseamna doar a „da cu bota ” !

 3. Adevarul este undeva la mijloc.Am lucrat in sistem si stiu.Eu nu fac cerere de reincadrare numai datorita faptului ca politistul de azi nu reprezinta ceea ce trebuie adica lege.respect.demnitate.vina este si a lor dar si a celor care in loc sa dea legi care sa-protejeze dau legi contra demnitatii si bunului simt.
  Incercati in orice stat din EUROPA sa cereti documentele pentru radar sau numele politustului si te aresteaza pe loc .figurantii de pe sosele sint mielusei cind circula inafara tarii de fapt majoritatea sint niste infractori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here