Un bărbat din Anieș este suspect de infecție cu coronavirus. Acesta a ajuns luni seara cu autocarul din zona roșie a Italiei, iar marți dimineață i s-a făcut rău, astfel că s-a prezentat la medic. Autoritățile au fost alertate de urgență, astfel că bărbatul a fost transportat într-o izoletă la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Bistrița. Alături de bărbat, mai sunt suspectate încă două persoane din Bistrița-Năsăud, un bărbat și o femeie, care au călătorit cu același autocar.

Un bărbat din satul Anieș, comuna Maieru, este supect de infecție cu coronavirus. Acesta a ajuns în localitate, ieri seară, din zona roșie a Italiei, cu autocarul. Azi dimineață, bărbatul a început prezinte stări de rău, astfel că a fost anunțat medicul de familie, care a anunțat mai departe autoritățile. 

Avem un caz suspect. Este vorba despre un bărbat care a ajuns aseară, azi noapte cu autocarul din zona roșie a Italiei. Dimineață a fost transportat cu izoleta la spital. Poliția a descoperit și ei m-au anunțat și pe mine, cred că au sunat ceva vecini. Cert este că bărbatului i s-a făcut rău. Nu știm dacă e din cauza coronaviruslui sau e altă cauză. Vom vedea după ce vin rezultatele” a declarat pentru Realitatea de Bistrița, primarul comunei Maieru, Vasile Borș.

Potrivit edilului, bărbatul ar fi venit însoțit și de concubina sa, o femeie din comuna Rodna, care acum nu ar mai recunoaște că a fost și ea în autocarul venit din Italia. Cu același mijloc de transport a venit luni seara încă un bărbat din Maieru, care a fost izolat automat la domiciliu.

Poliția cercetează cazul femeii din Rodna, fiindca ea nu mai recunoaște acum că ar fi venit din Italia. Mai avem un bărbat din sat Maieru, care a călătorit împreună cu cei doi, dar care nu are deocamdată niciun simptom încă, și am trimis poliția comunitară pentru a-l izola la domiciliu„, a mai precizat Vasile Borș.

Potrivit edilului, în comuna Maieru sunt, în acest moment, 9 persoane care au revenit din Italia, izolate la domiciliu.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Bistrița, confirmă internarea bărbatului cu suspiciune de coronavirus.

Există în acest moment o suspiciune de coronavirus la un bărbat de 33 de ani din județ. I-au fost recoltate probe care au fost trimise la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca și cel târziu mâine vom avea rezultatele„, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița.

Autoritățile din Bistrița-Năsăud confirmă și ele existența celor trei cazuri.

La momentul de față, trei persoane din județul Bistrița-Năsăud se află în carantină.
Acestea s-au întors din Italia în seara zilei de 09.03.a.c. venind din zone care, în cursul zilei de ieri, au intrat în categoria zonelor roșii, fapt care duce automat la aplicarea procedurii de carantinare. La momentul sosirii în județ a acestor persoane, conform procedurii, Inspectoratul de Poliție Județean a anunțat Direcția de Sănătate Publică Județeană cu privire la acest fapt. 
Persoanele au rămas la domiciliu până când au fost transportate în condiții de siguranță în spații special amenajate pentru carantină. Acestora li s-au prelevat probe pentru a verifica prezența CoVid-19.
Toate aceste acțiuni au urmat cu fidelitate procedurile impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne„, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

UPDATE:

La secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a ajuns astă noapte un bărbat de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud prezentând simptomatologie respiratorie și digestivă. Bărbatul a declarat că s-a întors din Spania, via Milano (considerată zonă roșie a carantinei instituite în urma confirmării Coronavirusului) și, întrucât s-a încadrat în definiția de caz pentru infecția cu virusul COVID-19 (Coronavirus), i-au fost recoltate probe biologice care au fost trimise Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli infecțioase din Cluj-Napoca. În prezent, pacientul este în stare bună, stabil din punct de vedere hemodinamic și respirator.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii eventualelor cazuri de Coronavirus, prin suplimentarea personalului în cadrul Secției Boli infecțioase, izolarea spațiului din secție destinat cazurilor suspecte și asigurarea de circuite epidemiologice separate„, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Mai Liberalilor, puneti-l ma prim-ministru pe domnul Basescu ma, ca dumnealui are sange in venele sale de politruc, are experientza de sef al statului si de viatza militara… si stie ce sa faca pentru a ne scapa de toti ni.mu.ru.gii care nu pricep si fug ” acasa ” de prin strainatate si ne infecteaza si pe noi …
    Mai PSD-istilor, voi inca nu aveti un lider capabil sa gandeasca ce este de facut, asa ca sprijinuti-l pe domnul Basescu, ptr ca D.lui rezolva problema .
    Asa cum sustine si domnul Ponta, IN ACEST MOMENT AVEM NEVOIE URGENT DE UN GUVERN CAPABIL SA REZOLVE SITUATIA CRITICA IN CARE NE AFLAM si trebuie sa lasati laoparte raca , circareala, porcaiala dintre voi, sicanele politice si marlaneala pe care o faceti …
    Bine era daca dumnealui era seful statului acuma si nu dascalul de Johannis care nu are pregatirea necesara sa inteleaga fenomenul si ce anume este de facut . Asta un singur lucru are in gand si anume… ” alegerile anticipate ” … prin care cred ca se si spanzura daca ies la alegeri tot PSD-istii .
    PROPUNETI-L SI PUNETI-L PRIM – MINISTRU PE DOMNUL BASESCU !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here