Comisia Electorală Centrală a prezentat eronat rezultatele turului doi de scrutin pentru cel puțin două localități, transmite postul de televiziune Jurnal TV din Republica Moldova.

UPDATE: Un al treilea caz de inversare a rezultatelor, depistat la Nisporeni, transmite unimedia.info.

Un al treilea caz de inversare a rezultatelor de la alegerile prezidențiale a fost depistat la una din secțiile de votare din Nisporeni. După întocmirea procesului verbal, operatorul a introdus datele incorect, inversând rezultatele. Și în acest caz rezultatele sunt în defavoarea candidatei Maia Sandu. Astfel, potrivit datelor eronate preluate și publicate de CEC, la secția de votare nr. 5 din orașul Nisporeni, Igor Dodon ar fi acumulat 79,96%, iar Maia Sandu – 20,04% (în realitate – conform procesului verbal – Maia Sandu a avut 427 de voturi, în timp ce candidatul Igor Dodon a acumulat 107 voturi). Potrivit CEC, erorile constatate până acum ar fi fost comise din neatenție, și urmează a fi corectate.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Conform celor prezentate de către jurnaliștii moldoveni, în comuna Leușeni din raionul Hâncești, Maia Sandu ar fi câștigat detașat, însă datele publicate pe site-ul CEC îl arată învingător pe Igor Dodon. O situație similară este semnalată în satul Copceac, raionul Ștefan Vodă. Scorul obținut de candidatul proeuropean la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale de duminică, 13 noiembrie, i-a fost atribuit candidatului socialist, care, după cele publicate de CEC, ar fi obținut victoria.

La Leuşeni lumea e revoltată!”. Mesajul, însoțit de o copie a procesului verbal privind rezultatul votului, a fost expediat pe adresa redacției Jurnal TV, imediat după publicarea rezulatelor .

Datele din document arată că, în această localitate, Maia Sandu a învins, fiind creditată cu 608 voturi, în timp ce pentru Igor Dodon au optat doar 158 de alegători. De la Leușeni și până la Comisia Electorală Centrală, scorul s-a inversat. Datele publicate pe site-ul instuției arată că Igor Dodon este cel care a obținut victoria, fiind creditat cu 608 voturi, în timp ce pentru Maia Sandu ar fi votat 158 de persoane”, a transmis, luni, postul de televiziune Jurnal TV, din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here