Un bistrițean a fost reținut, joi, de procurorii DIICOT, pentru trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive. Bărbatul riscă să ajungă după gratii dacă judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud vor admite cererea de arestare preventivă înaintată de procurori.

UPDATE: 

Magistrații au dispus, vineri dupp-amiază, arestarea preventivă pentru 30 de zile fata de bărbatul de 40 de ani.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat din Bistrița care a fost oprit în trafic, în luna decembrie, în timp ce conducea sub influența consumului de cocaină și fără permis, transportând câteva sute de grame de canabis, a fost reținut joi.

 „În fapt, la data de 21 decembrie 2019, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 40 de ani, din Bistrița, iar în urma controlului autoturismului, au fost descoperite substanțe susceptibile a avea efect psihotrop. Analizele de laborator au stabilit faptul că este vorba de 286 de grame de canabis.

Bărbatul a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv la cocaină. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis pentru nicio categorie de autovehicule„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Ulterior, la data de 23 decembrie 2019, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud au efectuat o percheziție la locuința bistrițeanului, de unde au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie și au fost conduse la audieri patru persoane.

Joi, 30 ianuarie, procurorul de caz din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, care va fi prezentat în cursul zilei de astăzi magistraților, cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetat pentru trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

La acțiuni au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here