Peste 800 de consumatori din 5 zone ale județului Bistrița-Năsăud au rămas, miercuri după-amiaza, fără curent electric, în urma unei avarii produse, cel mai probabil, din cauza vântului puternic, după ce judeţul se află sub avertizare cod portocaliu.

Potrivit Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, mai multe gospodării au rămas fără curent electric, după ce au apărut avarii la 27 de posturi de transformare. La această oră, 867 de consumatori  din localitățile Piatra Fântânele, Cușma, Dorolea, Colibița și Șanț sunt afectați. 

”Pentru remedierea avariilor sunt dislocate în teren 13 echipe de intervenție cu 45 lucrători. Situația fiind în dinamică, se preconizează termen de remediere aproximativ 3 ore”, precizează reprezentanții Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud.

Județul Bistrița-Năsăud se află, până joi dimineața la ora 08:00, sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt puternic și viscol. ”Vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m”, spun meteorologii.

În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează situația din teren.

UPDATE 1

La ora 20:00, numărul consumatorilor afectați de avariile la rețeaua de alimentare cu energie electrică a crescut, ajungând la 5.943. Sunt afectate zonele Valea Mare, Piatra Fântânele, Tiha Bârgăului, Tureac, Unirea, Livezile, Mureșenii Bârgăului, Rusu Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului, Prundu Bârgăului.

UPDATE 2

La această oră, în Pasul Tihuța ninge, iar vântul viscolește zăpada. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud transmite că se circulă cu dificultate.

UPDATE 3

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud transmite că circulația pe calea ferată Vatra Dornei – Ilva Mică este blocată de copaci căzuți pe calea ferată. Lucrările se sistează până dimineață. Călătorii vor fi transportați cu mijloace auto între localitățile Floreni și Ilva Mică, mai precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

UPDATE 4:

La ora 22:00, Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud transmite că în Pasul Tihuța se circulă în condiții de iarnă și că traficul s-a mai redus. În zonă acționează 9 utilaje de deszăpezire, precum și echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here