Un tronson de circa 3 km din drumul județean 173C, care face legătura între municipiul Bistrița și localitatea Budacu de Jos, va fi închis circulației pentru o perioadă de 5 luni, între 24 februarie 2020 și 24 iulie 2020. Pe această porțiune de drum vor fi executate ample lucrări de reabilitare și modernizare, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Datorită complexității lucrărilor de modernizare și a perioadei scurte de execuție, pe tronsonul de drum de la km 3+062 – 6+185, al drumului judetean 173C Bistrița-Budacu de Jos, s-a propus închiderea circulației pe perioada de execuție a lucrărilor, respectiv 5 luni, începând cu data de 24.02.2020 și până la data de 24.07.2020”, se arată într-un proiect de hotărâre care va fi analizat într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

În aceste condiții, șoferii vor fi nevoiți să opteze pentru varianta Bistrița – Jelna – Budacu de Jos.

Participanții la trafic care vor intenționa să tranziteze acest tronson de drum,
vor fi directionati prin intermediul rutelor ocolitoare, marcate prin indicatoare de
dirijare amplasate la intersecțiile de la capetele drumului
:

Budacu de Jos – Bistrița: Budacu de Jos(DJ 173C) – Jelna(DJ 173)- Bistrița;
• Bistrița – Budacu de Jos: Bistrița – Jelna(DJ 173)- Budacu de Jos(DJ 173C)
”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

În urma ploilor din vara anului trecut, DJ 173C a fost grav afectat, existând mai multe porțiuni care au luat-o la vale. În aceste condiții, lucrările sunt absolut necesare, ele urmând să fie executate de compania SC Îndemnânarea PRODCOM SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here