Sursa foto: Ziua de Vest

Șeful unui post de poliție din Olt a fost prins beat, în uniforma de serviciu, chiar în sediul Poliției. Se afla în afara orelor de program, așa că s-a ales doar cu o anchetă disciplinară. Colegul său de pahar, polițist în comuna vecină, va răspunde însă penal, după ce a fost oprit în trafic la volanul autospecialei de poliție, dar a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Apelul la 112 a venit luni, 05 decembrie, în jurul orei 16:00. Un cetățean sesiza faptul că în sediul Poliției din Brâncoveni, județul Olt, agenții sărbătoresc cu alcool, în uniforma de serviciu. O echipă operativă de la Poliția Slatina a mers să verifice situația.

„La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 16:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că șeful Postului de Poliție Brâncoveni s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, în sediul postului de poliție. Din primele verificări s-a constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program”, transmite IPJ Olt. Șeful de post este acum anchetat disciplinar de Biroul Control Intern din cadrul instituției. „În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

După ce au aflat detalii despre petrecerea ad-hoc din sediul Poliției Brâncoveni, echipa operativă a decis să facă un control inopinat și la Secția nr. 6 Poliție Rurală Găneasa. Pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție. Pentru că șoferul, agent de poliție, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, acesta s-a ales cu dosar penal.

„Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție. Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș.”, au transmis reprezentanții IPJ Olt, scrie Digi24.ro.

Citește și: Accident cumplit în Monor! Un bărbat, prins într-o presa de balotat a murit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.