Un foarte bun prieten de-al meu, Attila Mihai Nagy, consideră că avem mari probleme cu arhetipul eroului. Meditațiile unui Secui: Soarta unei societăți depinde de cine cultivă arhetipul eroului! Avem mari probleme cu principul, arhetipul masculinității! Unde pe plan cultural, spiritual nu se cultivă arhetipul eroului, acesta se realizează într-un mod distructiv în criminalitate!

Datorită acestuia avem polițiști păpuși, cei care atrag palma criminalilor! Dar, în același timp, exportăm eroi criminalității, de pildă conducătorul bandei criminale, cel care a ținut în palma sa Guvernul Mexican!
Nu ,,plângeți”, nu rămânem fară aceste tipuri de ,,eroi”, rămân destui și pentru țară, mai ales pentru București! Și aceștia sunt la fel de ,,eroi”, ei nu țin în mână de frică curajul lor propriu, ci curajul oamenilor legii!
Soarta unei societăți depinde de cine cultivă arhetipul eroului, care nu degeaba începe prin povești pentru copii, criminalitatea în afara societății cu implicări distructive în societate, sau societatea coagulează în jurul eroului, că arhetipul eroului are un rol a se aduna societatea, reprezentând un centru al societăți, care coagulează prin personalitatea eroului!
Nevoia eroului, al salvatorului există, așa arata interesul dat filmelor de acest gen, unde apare o formă sterilă, filmată a acestuia!
În personalitatea eroului se manifestă forță vitală conștientizată a neamului! Când acest tip de forță devine inconștient, se manifestă distructiv, prin criminalitate!
Acestei probleme, căreia oamenii nu-i fac față, fiind slabi, sau corupți nu e o problemă care aparține conceptului unei organizări mai bune, această problemă vizează inconștientul colectiv al neamului, forțele vitale ale acestuia! Administrația coruptă este consecința forțelor vitale slăbite ale inconștientului, căci tiparele incoruptibile ale societății se află în adâncul arhetipal, ale comunității, rolul omului, rolul conducătorului fiind acela de a conștientiza, precum făcuse și Moise la vârful Sinaiului, în prezența Domnului! Din care rezultă faptul că, o societate care are la bază sacrul, are stabilitate pe termen lung și este de un model incoruptibil!
Moise a ieșit din acest arhetip al eroului, care nu numai că învinge coruptibilul, vițelul de aur, ci și este dătător de legi, intermediind între neam și Dumnezeu! Acest erou ne lipsește! Această lipsă nu o acoperă micii organizatori pragmatici! – Attila Mihai Nagy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.