Pe adresa redacţiei am primit urmatorul comunicat:

 

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bartolomeu Anania, a plecat la cele veşnice în seara zilei de 31 ianuarie 2011, cu puiţn înainte de a împlini 90 de ani. Este o pierdere grea pentru noi toţi, a dispărut un om de o vastă cultură, iar credincioşii ortodocşi au pierdut unul dintre cei mai importanţi îndrumatori spirituali.
Rămâne o mândrie pentru noi, cetăţenii municipiului Bistriţa, să putem spune că Bartolomeu Anania a fost cetăţean de onoare al localităţii noastre. Prin Hotarârea Consiliului Local al municipiului Bistriţa, nr. 24 din 28 februarie 2001, a fost conferit titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa – Înalt Prea Sfinţitului Părinte Bartolomeu Anania”.
Conducător al destinelor Bisericii Ortodoxe, Bartolomeu Anania s-a implicat profund în problemele judeţului şi municipiului nostru. Din punct de vedere administrativ – bisericesc, a fost evidentă revigorarea vieţii crestineşti şi a lăcaşurilor de cult, iar atenţia acordată, buna îndrumare si sufletul curat au caracterizat activitatea Mitropolitului Bartolomeu Anania, care a dedicat timp şi energie pentru reclădirea vieţii spirituale în Bistriţa.
Ca semn de preţuire pe care i-o poartă comunitatea noastră, voi desemna un reprezentant al Executivului Primariei municipiului Bistriţa care să participe la funeralii şi să depună o coroană de flori din partea comunităţii.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

                                          
          Primarul municipiului Bistriţa
                                           Ovidiu Teodor Creţu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here