Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, propune introducerea unui set de 4 criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii, în contextul discuției cu privire la dublarea alocației. El propune ca viitorii părinți să facă copii în urma unei anchete sociale care să țină cont, printre altele, de situația financiară și de educație. El mai consideră că cei care nu îndeplinesc criteriile ar trebui să rămână fără copii.

„Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile; situație financiară acceptabilă; un nivel de educație minim stabilit prin lege; vârsta minimă la care un adult să devină părinte”, a scris Dorin Florea, pe pagina de Facebook.

Mai mult, în opinia sa ar trebui ca statul să le ia în grijă copiii celor care nu îndeplinesc criteriile: „În cazuri exceptionale, în care, totuși, un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare – igienă, educație, hrană”.

„În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea, însă, posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute”, a argumentat el.

„În România există multe familii defavorizate, nu mă refer la persoane cu dizabilități, ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație. Sunt absolut convins că, după o dezbatere serioasă privind această temă și conștientizarea celor ce primesc alocația ca sursă de venit, s-ar relansa și programul de contracepție”, a mai scris Dorin Florea.

Primarul din Târgu Mureș nu crede că ideea sa este nazistă

Contactat de HotNews.ro, Dorin Florea susține că propunerea sa nu este „radicală deloc”, fiind una despre care a mai vorbit și în trecut. El a precizat că „statul încurajează nemunca” și că a întâlnit cazuri în care fete de 12-13 ani au devenit mame „pentru banii de alocație”. Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea romă, susținând că, dacă se vor impune astfel de condiții, „o să intre frica în ei” și n-or să facă copii doar pentru bani.

„Eu am (la Tg. Mureș-n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară (…) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (…) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat și să las pe seama Justiției”.

El a mai spus că în cazurile în care condițiile nu s-ar respecta, copiii ar fi luați în grija statului și ar fi educați, operațiune care ar putea fi de succes pentru „că nu se deosebesc cu nimic de ceilalți”.

Întrebat dacă propunerea sa nu va fi calificată drept una nazistă, Dorin Florea a răspuns: „Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta”.

CNCD s-a autosesizat în cazul declarațiilor făcute de Dorin Florea

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în urma afirmațiilor primarului din Târgu Mureș, a declarat șeful CNCD, Asztalos Csaba, pentru Mediafax.

Postarea integrală a primarului din Târgu Mureș:

„ADUCEREA PE LUME A UNUI COPIL AR TREBUI SA FIE O MARE RESPONSABILITATE INTR-UN STAT CIVILIZAT

Lipsa dezbaterilor publice și a discuțiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern și alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate.
Așa se întâmplă și în cazul legislației privind acordarea indemnizației de creștere a copilului care, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinței de a avea un copil, însă populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. De mai bine de șase ani, am atras atenția asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează.


Reiau acest subiect și propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri:


– dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile;
– situație financiară acceptabilă;
– un nivel de educație minim stabilit prin lege;
– vârsta minimă la care un adult să devină părinte, etc.


În cazuri exceptionale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare ( igienă, educație, hrană). În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea însă posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus.


Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc.
Sunt absolut convins că după o dezbatere serioasă privind această temă și conștientizarea celor ce primesc alocația ca sursă de venit, s-ar relansa și programul de contracepție.


Cu toate eforturile Primăriei Târgu Mureș pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, din păcate nu s-a reușit decât în mică măsură. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele arătate mai sus.”

Cine este Dorin Florea

Dorin Florea s-a născut pe 12 mai 1956, la Brașov, și este de profesie medic. El a fost ales în anul 2000 primar al orașului Târgu Mureș. Fost membru PNL, el este acum membru ALDE din mai 2019.

Între 1996-2000 a fost prefect al județului Mureș, desemnat de PNȚCD. 

În 2003, Radio România l-a desemnat omul anului în Târgu Mureș.

În urmă cu patru ani, în 2016, Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată, în stare de libertate, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu, edilul fiind acuzat că în 2008 a întocmit şi semnat o expunere de motive prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă, deşi situaţia nu o impunea, a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociaţie sportivă, a unui teren de 20.400 metri pătraţi. Astfel, bugetul municipiului Târgu Mureş a fost prejudiciat cu suma de 1.182.520 lei.

2 COMENTARII

 1. D-apoi chiar asa !
  In China de exemplu, nimeni nu are voie sa faca 2 copii, decat cu aprobari speciale , daca sunt indeplinite cumulativ anumite conditii , de stare materiala, de sanatate fizica si psihica al procreantilor , de starea de natalitate, de existenta locurilor de munca etc. etc. etc. sau alte interese de stat .
  La noi, pot sa se inmulteasca ca ” paduchii ” toti nimurugii, toti sifiliticii, toti handicapatii de toate felurile fizice si psihice etc. etc. care n-au nici o stare materiale sa-si tina plozii, sa si-i hraneasca, sa-i creasca, sa-i poarte in scoli, sa le creeze acestora o situatie materiala … si toti ” popii ” numa ca nu urla-n drum de necaz, ca NU ESTE INTERZIS AVORTUL … si sub deviza ca Dumnezeu iti da viatza si numai el este cel care poate sa ti-o ia inapoi … toti acestia sunt lasati sa se ” impuieze ” intr-o veselie si sa se f*ta pe banii nostri publici si din care nu se nasc decat fetusi identici cu ” nimurugii ” .
  Nu am nimic impotriva celor mai ” colorati ” ca si ei sunt creati de Dumnezeu pe acest Pamant si au aceleasi drepturi NATURALE , dar in general ii dau dreptate domnului primar ! Eu, dupa prima nastere, le-as lega trompele si la barbati testiculele… si NU NUMAI ” COLORATILOR ” …

 2. Domnule primar, AVETI PERFECTA DREPTATE SI SOLUTIA PROPUSA foarte buna !
  Ea nu trebuie inteleasa ca ar fi impotriva ” gi.t.a.no.si.lor ” care in marea lor majoritate asa sunt si asa fac , ci este o masura propusa si este foarte buna, pentru a fi inlaturata tendintza unora de a se procrea in scop material de a lua bani de la stat, stand acasa puturosi si re.gu.la.n.du-se pe banii nostri publici .
  Cred ca cea mai eficienta masura ar fi ca toti copiii astfel nascuti, sa fie ridicati si depusi in ” Centrele sociale pentru copii ” anume create, prin care toti acestia sa fie crescuti, intretinuri, formati profesionali si redati societatii fara sa dea bani cu nemiluita nimurugilor si puturosilor care le papa banii si ciopiii vesnic sunt nespalati, vesnic mocicosi, vesnic flamanzi si aruncati pe strazi la cersit , sub ” scutul ” legii ca pe minori nu-i pedepseste nimeni …
  Internandu-i in astfel de ” Centre ” precum FOARTE BINE FACE FINLANDA, SUEDIA SI NORVEGIA … ( ATI VAZUT LA tv ) … PUTUROSIILOR indiferent de natie, rasa si culoare a pielii … NU LE-AR MAI VENI LA INDAMANA SA FABRICE PLOZI, DOAR pentru ajutoarele sociale pe care acestia le primesc, cat si pentru alocatiile ptr copii si pentru ceea ce castiga ei cu fortzatul plozilor sa meraga la cersit .
  CRED CA ASTFEL , TZARA AR AVEA EFECTIV DE CASTIGAT . Copiii n-ar mai fi batjocoriti si abandonati pe strazi de acesti parinti, cersitul pe drumuri s-ar cam incheia , si nici facutul de plozi aiurea n-ar mai fi ” rentabil ” … alta solutie pentru aceasta categorie de ” cetatzeni ” ( era sa le zic altfel ) neramanand decat varianta daca vor sa manance, sa mearga la munca .
  NU TREBUIE INTERPRETATA SI INTELEASA CA FIIND IMPOTRIVA CELOR MAI ” colorati ” oricare ar fi ei , ci impotriva celor care nu sunt si nu indeplinesc niste conditii minime de viatza , de trai, de educatie si civilizatie NORMALA !
  Totodata, ar trebui luati in evidenta medicala si toti cei care au afectiuni psihice, alte boli transmisibile… ori mecano-functionale deficiente prin nastere, sa fie ” castrati ” deoarece fetusii lor vor fi la fel cu ai celor care se procreaza, de nu cumva mult mai rau , fara sa fiu rasist imptriva cuiva anume , ca bolile de orice fel, nu se uita la ” culoarea pielii ” . . .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here