Un primar PSD a făcut nunta fiicei în curtea școlii, pentru montarea cortului a dărâmat gardul instituției

111
Sursa fotografiei: b1.ro

Primarul comunei vasluiene Pogana, Maricel Gâfu a făcut nunta fiicei sale în curtea școlii, acesta a folosit sălile de clasă ale instituției de învățământ pe post de magazii și bucătărie.

 

Primarul Maricel Gâfu a susținut că a ales să organizeze nunta în sat şi nu într-un restaurant la oraş, pentru a da un exemplu localnicilor în privinţa păstrării tradiţiilor. În momentul în care a dorit să instaleze cortul pentru nuntă, acesta a constatat că nu era suficient spațiu, așa că a hotărât să dărâme o parte din gardul instituției de învățământ, a subliniat Adevărul.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, au declanșat o anchetă la școala unde a avut loc nunta.

Totodată, directorul unității de învățământ se apără și susține că nu avea cum să refuze cererea primarului, în condițiile în care școala se află sub administrația primăriei.

”Noi avem o hotărâre de consiliu local, prin care s-a aprobat ca în satele în care nu avem cămin cultural şcolile să poată fi folosite pentru astfel de evenimente, fără a se aduce prejudicii, achitând o taxă de închiriere de 1.000 de lei, pe care şi eu am plătit-o. Nu cred că a fost ceva rău să organizez nunta acolo. Lumea din sat a apreciat că a avut ocazia să vadă că se mai păstrează tradiţiile.

Au fost 380 de invitaţi la nuntă, dar au venit şi foarte mulţi curioşi să se uite. Oamenii se bucură să mai vadă în sat o mireasă, o muzică. Dacă noi ca primari nu dăm un exemplu în privinţa păstrării tradiţiilor, atunci cine. Organizarea evenimentului nu a adus niciun prejudiciu unităţii de învăţământ, totul a rămas impecabil. Până mâine urmează să se strângă şi cortul din curtea şcolii”, a precizat, pentru Adevărul, Maricel Gâfu, primarul comunei Pogana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here