Un pasager din avion a fost salvat de Ministrul Sănătății

137

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a povestit joi, cum i-a făcut manevre de resuscitare, miercuri seară, unui bărbat care începuse să se sufoce, într-un avion care venea de la Oradea la Bucureşti, precizând că nu a fost prima oară când resuscitează persoane în timpul unei curse de avion.

”Am fost la Oradea, la Ziua Unirii. Imediat după decolarea avionului unui pacient i s-a făcut rău – a făcut o criză pe scaun. L-am scos de pe scaun, l-am întins pe podeaua avionului şi i-am acordat primul ajutor. Nu a fost nimic deosebit. Practic, eu cred că orice medic care depune jurământul lui Hipocrate trebuie să-şi ajute seamănul şi, în acelaşi timp, orice cetăţean care ştie să acorde primul ajutor trebuie să acţioneze în aceste momente”, a spus ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

El a mai spus că pasagerul a făcut, probabil, o criză de epilepsie.

”Avionul nu s-a întors. A pus problema, comandantul a întrebat dacă e necesar să întoarcă avionul, dar mi-am asumat răspunderea şi am dus cazul la bun sfârşit”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

El a precizat că nu a fost prima oară în această situaţie, de a resuscita un pasager în avion.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, i-a făcut manevre de resuscitare, miercuri seară, unui bărbat care începuse să se sufoce, într-un avion care venea de la Oradea la Bucureşti, potrivit mediafax.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here