Un pădurar de la Ocolul Silvic Tihuța-Colibița, prins în offside! Lemn de peste 25.000 lei, confiscat într-o singură zi

1282
foto: ARHIVĂ

Peste 100 m.c. de lemn, în valoare de peste 25.000 lei, au fost confiscați, la finele săptămânii trecute, de polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud, de la un ocol silvic de pe Valea Bîrgăului, dar și din gospodăria unui bistrițean. Acesta din urmă a fost amendat drastic cu câteva mii de lei.

 

Polițiștii de combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud au efectuat controale, vineri, la Ocolul Silvic Tihuța Colibița, unde au descoperit că, peste 34 m.c de material lemnos au fost expediați fără avize de însoțire. Lemnul provenea din partide aflate în gestiunea unui pădurar.

Ca urmare a neregulilor constatate, a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a 34,01 mc de material lemnos, în valoare de 7.554 lei. În cadrul verificărilor, polițiștii au constatat faptul că materialul lemnos, obținut din exploatarea a 3 partide aflate în gestiunea unui pădurar din cadrul ocolului silvic, ar fi fost expediat fără avize de însoțire„, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, din cercetările efectuate  a mai rezultat că, în perioada 13-14 iunie a.c., același pădurar ar fi exploatat în afara termenelor prevăzute în autorizaţie 12 arbori, cu un volum de 17 mc și o valoare de 9.020,59 lei.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au dispus confiscarea a 51,01 mc material lemnos, în valoare totală de 16.574 lei„, a mai precizat sursa citată.

 

În aceeași zi, polițiștii împreună cu reprezentanți ai Gărzii  Forestiere Bistrița-Năsăud au descoperit alți 53 m.c. de material lemnos fără documente de proveniență legale în gospodăria unui bărbat din localitatea Agrieș. Drept urmare, lemnul, în valoare de circa 8.800 lei, a fost confiscat.

Totodată, bărbatul a primit și o amendă în valoare de 6.000 de lei.

3 COMENTARII

  1. In domeniul privat, nu trebuie nimanui paza, protectie, buna gestionare, cercetare, productie si reproductie silvica, ci exlcusiv doar ” defrisare ” … prin care sa ramana ” tabulla rassa ” peste tot , primarii si acolitii lor sa faca ” scula mare si ochii ca Boul ” … fiind egal pentru ei daca azi-maine ramanem fara paduri in Romania si salariatii care se ocupa de paduri in acest domeniu, se rezuma la niste drujbisti si tractoristi fara scoala ( ca nici primarii nu-s prea departe de ei… in marea lor majoritate ) !
    Asta au inteles romanii porin acest ” capitalism salbatic ” si prost inteles !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here