Pokerul atrage din ce în ce mai mulți adepți, iar România nu este mai prejos. Mai mulți conaționali de-ai noștri “bifează” performanțe remarcabile în acest sport al minții, așa cum îl consideră mulți. Pokerul nu ține de talent, ci de muncă. Noi spunem că și talentul are ceva de-a face în toată ecuația aceasta de succes. Vi-l prezentăm pe Vasile Strugari, un tânăr originar din Năsăud, care își scrie povestea în lumea pokerului cu multă pasiune și determinare.


Vasile Strugari s-a născut în Parva, Bistrița-Năsăud, dar locuiește în Cluj Napoca. Are 29 de ani și este îndrăgostit de poker. Cum a început toată pasiunea pentru un sport pe care nu prea îl vezi toată ziua la televizor? În cazul lui Vasile, a început totul chiar în Năsăud. Imediat după ce a terminat liceul, deci la 18 ani, a cunoscut un grup de tineri, pasionați la rândul lor de același sport și a dorit imediat să învețe și el. Acolo a cunoscut toate tainele pokerului și a înțeles că asta vrea să facă pe mai departe: să joace poker la nivel profesionist, așa cum a mărturisit jucătorul într-un interviu. Cu primii bani din poker și-a deschis chiar un salon de coafură-frizerie chiar la el acasă, în Năsăud. După mai multe luni în care muncea ca frizer în salon și juca poker în timpul serii, a hotarăt că decizia cea mai înțeleaptă este să se concentreze pe pasiunea lui pentru jocul de cărți.
Recunoaște și el că îți trebuie foarte multă ambiție, determinare, disciplină, răbdare și multă, multă muncă să ajungi să joci la mesele mari. Însă totul este compensat atunci când simți bucuria și libertatea care îți sunt oferite de acest joc.
Prima performanță notabilă a avut-o la Grand Prix Germania 2018, un turneu ce a avut loc în orașul ceh Rozvadov, ce se află la granița cu Germania. Au fost peste 2.500 de jucători din întreagă Europa. A intrat în turneu cu 220 de dolari și a plecat cu 80.000 de euro, premiul pentru locul al doilea. Vasile mărturisea la acel moment că această performanță l-a ambiționat și mai tare și l-a făcut să lupte și mai mult pentru visul lui. Mai mult, a mai declarat că la acest turneu, mulți jucători erau amatori și au fost “ușor de citit” pentru el.

Vasile Strugari a studiat foarte mult și șahul, atunci când era elev. Fără doar și poate, năsăudeanul mărturisește că acest lucru l-a ajutat enorm să-și studieze și să-și “citească” adversarul, o abilitate importantă în jocul de poker. Pe deasupra, șahul l-a învățat și răbdarea, dar și logica, iar ele îi prind de minune acum la orice partida de poker. Tânărul joacă cel mai des Texas Hold’em, unul dintre cele mai populare formate de poker din lume. Aici, două cărți sunt împărțite pentru fiecare jucător, iar alte cinci sunt comune. Pe lângă faptul că un jucător trebuie să cunoască regulile jocului, trebuie să și dezvolte strategii potrivite cărților care i-au fost împărțite. Aici intervin de fapt studiul, experiența și talentul în poker. Vasile a declarat în mai multe interviuri că îi place mai mult să joace Cash Game-uri, dar a învățat să joace și în turnee și chiar a avut rezultate. De-a lungul timpului, Vasile Strugari a participat la nenumărate evenimente live în Austria, Germania, Spania, Cehia sau Malta, dar joaca si online.
Vasile Strugari este doar unul din grupul din ce în ce mai mare de români care pun numele României la loc de cinste pe harta pokerului. Printre aceștia, îi amintim pe Alexandru Papazian, Valentin Vornicu, Mihai Manole sau Dan Murariu. Avem chiar și reprezentante ale sexului frumos în top și aici le amintim pe Ana-Maria Cosma, Elena Ichim și Luciana Manolea. Toți cei menționați au avut rezultate remarcabile atât la turnee din țară, cât mai ales la turnee din străinătate, jucând contra unor jucători profesioniști mari de poker. Până la urmă, avem campioni chiar și la acest joc de cărți promovat mai mult în mediul online decât pe TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.