Un individ a fost arestat miercuri în statul american Georgia, acesta fiind inculpat pentru că ar fi plănuit să atace Casa Albă şi alte clădiri guvernamentale din Washington, dar şi Statuia Libertăţii din New York, informează cotidianul Atlanta Journal Constitution.

Hasher Jallal Taheb a fost arestat în comitatul Gwinnett din statul Georgia, în urma unei investigaţii a FBI.

Autorităţile au transmis că toate ameninţările în acest caz au fost neutralizate şi se crede că suspectul acţiona de unul singur.

În august 2018, Taheb i-a spus unui informator FBI că intenţiona să-şi vândă maşina pentru a obţine bani necesari pentru a ajunge într-o zonă controlată de organizaţia teroristă Stat Islamic. Suspectul i-a mai spus informatorului FBI că voia să atace Casa Albă şi Statuia Libertăţii.

„Presupusa lui intenţie era să atace Casa Albă şi alte ţinte de oportunitate în zona Washington DC, folosind dispozitive explozive, inclusiv un dispozitiv exploziv improvizat, o rachetă antitanc”, a declarat Byung Pak, procuror al Districtului Nord din Georgia.

FBI a transmis că arestarea lui Taheb s-a produs în urma unei investigaţii de un an, care a fost „rezultatul direct al unui pont din partea comunităţii”.

2 COMENTARII

  1. Eu cred ca sunt tot felul de acte regizate, care sa testeze puterea de actiune si vigilentza celor care se ocupa cu paza si securitatea obiectivelor deosebite … si care sunt menite sa descurajeze pe cei cu intentii criminale . La fel este si cu äratarea muschilor „… cu metode „militare „unii … altora… precum isi arata si cainii … coltii … sau cum fac „motanii „inainte de a se incaiera .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here