Un român acuzat că face parte dintr-o bandă care a furat milioane de dolari din SUA a fost arestat la Benidorm, pe Costa Blanca, în Spania, potrivit Adevărul.

Un cetăţean român de 31 de ani este acuzat că ar fi furat milioane de dolari americani, timp de mai mulţi ani. Deşi a fost căutat de autorităţile americane încă din 2013, românul a cărui identitate nu a fost făcută publică a reuşit să scape în repetate rânduri, deşi pe urma sa s-au aflat agenţi din Statele Unite ale Americii şi din mai multe ţări. El făcea parte dintr-o reţea vastă specializată în înşelătorii online şi ar fi păcălit mai mult de o mie de persoane cu sume cuprinse între 5.000 şi 500.000 de dolari. În total ar fi vorba de peste 7 milioane de dolari americani care îi sunt imputaţi românului, care a fost arestat zilele trecute de Poliţia Naţională din Spania. Odată cu acesta a fost prinsă şi partenera sa, scrie The Olive Press.

Anchetatorii au descoperit asupra femeii mai multe carduri de credit considerate „dubioase”. Chiar şi aşa, ea a fost eliberată pe cauţiune. În schimb, românul a rămas după gratii. Acesta este acuzat de numeroase escrocherii online, care au făcut numeroase victime în Statele Unite ale Americii.  De regulă, el îşi racola victimele pe diverse site-uri dedicate licitaţiilor pentru obiecte de lux. Astfel, românul este acuzat că ar fi vândut online obiecte de artă de mare valoare şi maşini de lux  care nu au existat niciodată, între 2013 şi 2018. Pentru a fi mai convingător,  el ar fi creat conturi fictive sub sigla unor companii de specialitate cunoscute şi solicita de regulă ca plăţile să-i fie făcute în avans. Peste 900 de americani au fost înşelaţi în acest mod, timp de mai bine de cinci ani. În cele mai multe cazuri, câştigurile ilegale de milioane de dolari au fost transformate în criptomonede.  

Ultima infracţiune de care a fost acuzat este că ar fi „spălat” 640.000 de dolari, bani care au intrat în conturile reţelei de infractori. Prins la Benidorm, românul a fost arestat de Poliţia spaniolă şi urmează să fie extrădat în Statele Unite ale Americii, unde va fi de altfel judecat

Citește și: Vânzarea diviziei Steel a TeraPlast către irlandezii cercetați penal a primit aprobarea finală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.