Victor Gevers, un hacker olandez de 44 de ani, a făcut public faptul că se poate loga pe contul de Twitter al președintelui american Donald Trump. Gevers a decis, însă, să rămână doar cu parola, fără să întreprindă acțiuni malițioase. Datorită acestui lucru, procurorii olandezi au decis să nu-l pună sub acuzare.

În luna octombrie, Victor Gevers a spus că președintele nu folosește măsuri de securitate precum autentificarea în doi pași. El a afirmat că a putut să citească mesajele personale ale președintelui american sau să schimbe elemente ale profilului său, a scris Forbes citat de Digi 24.

Parola contului de Twitter ar fi fost „maga2020!”, acronimul sloganului de campanie de la alegeri al lui Donald Trump– „Make America Great Again”.

Casa Albă a dezmințit apăsat informațiile cu privire la spargerea contului lui Trump, iar Twitter a precizat că nu a descoperit elemente care să le dea de bănuit că altcineva ar fi accesat contul. 

Bărbatul ar fi anunțat imediat autoritățile de faptul că poate accesa contul lui Trump și a încercat inclusiv să alerteze autoritățile americane. Ulterior, Secret Service l-ar fi  contactat și i-ar fi mulțumit pentru că i-a informat cu privire la posibila breșă de securitate.

Procurorii olandezi au confirmat că „hackerul a reușit să penetreze contul de Twitter al lui Trump”, dar spun că acesta a acționat ca un „hacker moral”, deci nu poate fi pus sub acuzare sau pedepsit, deși astfel de acțiuni reprezintă infracțiuni.

Investigația olandeză a fost realizată cu ajutorul echipei pentru infracțiuni cibernetice a poliției, iar hackerul și autoritățile americane au fost informați cu privire la rezultatele anchetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here