Un fost șef al serviciilor secrete a fost condamnat la închisoare

118

Fostul director al Serviciului Naţional de Informaţii (SNI) din Bulgaria, generalul Kircho Kirov, este condamnat la 15 ani de închisoare şi la confiscarea a jumătate din averea pe care o deţine, conform flux24.ro 

Aceasta este a doua condamnare serioasă pentru acesta. Prima, de 10 ani de închisoare, este pentru o acuzaţie identică şi încă nu a intrat în vigoare. Actul de acuzare a fost depus la Tribunalul Militar din Sofia în primăvara anului 2017.

Fostul director al Serviciului Naţional de Informaţii a fost acuzat că, în perioada 2007-2011, în complicitate cu un subordonat al său, şi-a însuşit de la bugetul serviciului euro şi dolari americani în valoare de 5,1 milioane de leva.

kirov-2-155991-810x0

Pentru Dimităr Lidarev, complice al acestuia, colonel în rezervă şi fost angajat al SNI, Tribunalul Militar din Sofia a dispus trei ani de închisoare cu suspendare. La ordinul directorului Kircho Kirov, Lidarev a făcut actele false de retragere şi raportare a sumelor şi a primit banii de la casieria serviciului, susţine Procuratura.

3 COMENTARII

  1. Mereti ma si vedetiva de treaba. Bine ca nu-i „razboi” la noi si bine ca daca nu sunt „prevenite” actele de terorism, macar suntem „ocoliti” de ele… Serviciile astea pe care le tot ca.ca.ti voi… nu se fac cu aia care abia si-au scos pu.tza din tzarna, sau din nisip… si indelungul timpului, fiind foarte bine platiti, si-au investit oamenii banii si au acumulat ceea ce au… Ce ati vrea, sa fie niste carpa-n cur, sau niste ca.ca maca… cu pantalonii rupti in genunchi si papucii fara gurguie… ca niste hipi… ?!
    Fiti seriosi … pentru ca sunt cu atat mai „seriosi” si mai „legati de glie „… cu cat sunt mai bogati, mai instariti si au tot ceea ce le trebuie, altfel ar fi permanent preocupati cum sa fure ei in primul rand si cum sa vanta tzara oricui da mai „mult „… sa-si faca averi… in primul rand…
    Foarte bine ca in fruntea tzarii ( oricare ar fi ea ) se afla persoane bogate cu avere mare si carora nu le mai trebuie decat SANATATE SI MINTE sa poata conduce si administra in mod corect si nepartinitor .
    Maaa… asa ca Ceuasescu si ca Iliescu al nostru, niciodata nu vom mai avea noi patrioti si conducatori ! Degeaba-i tot huliti si „spurcati ” fel si chip. Unul a jurit pentru tzara sa ” impuscat ” ( mitraliat ) ca un caine si cel care mai traieste inca, este sarac lipit hainelor de pe el… si nu revendica averi si palate ca si regele pe care-l ridicati atata-n slava ! Ba mai mult, o „gramada” ati vrea sa-l vedeti bagat la „zdup” si sa moara dupa gratii… in loc sa apreciati ca datorita duomniei sale, astazi, rusii nu se afla aici la noi , ci acasa la „… mama lor ” … !
    Ce tot aveti cu institutiile de forta ale tzarii… ? Bine a facut Ceusescu cand „le-a rupt gura” celor cu ea „sparta”… si „naroada”… !

  2. Interesanta semantica gradelor militare. In unele tzari gradele ofitzerilor sunt cu stele cu 5, 6 ori 8 coltzuri, in altele sunt romburi, in altele sunt cercuri… iar la noi niste liniutze ( era sa zic niste ” carpe ” da n-am zis ) . Stau si ma intreb oare… cand vor fi si niste „margarete”… sau niste triunghiuri din ” banii americani ” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here