Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, i-a îndemnat pe români să evite să-și facă datorii și să nu-și țină economiile în lei sau în euro.

Potrivit fostului ministru, dezastrul economic este abia la început, iar coalița de guvernare dă o lovitură dură prin creșterea taxelor în prag de criză.

„Sunt precum un parazit care se hrănește dintr-o gazdă pe care o slăbește și o menține sub-dezvoltată. Doar că acum, din cauza super-majorității, nici măcar nu le mai pasă dacă o omoară sau nu. Se cred eterni.

La nivel global, banca centrală SUA pare decisă să apere supremația dolarului, așa că va combate inflația. Asta înseamnă reducerea tiparniței și dobânzi mai mari pe dolar. Ceea ce va duce la un val curativ de falimente”, a declarat Năsui.

Fostul ministru al Economiei a mai precizat că în această perioadă nu este bine ca românii să înceapă proiecte de investiții, doar dacă sunt foarte siguri că totul va ieși bine.

„În criză ar trebui să vrem să intrăm fără datorii și cu cash în bancă, dacă se poate. Va fi greu. Orice am face, nu vom putea să ne ferim de toate efectele unei clase politice lacome și chitită să-și apere privilegiile cu orice preț”, a mai spus Claudiu Năsui.

Sursa: Ziare.com

Citește și articolul: Ministerul Economiei investește prin PNRR 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here