Bistriţeanul Costică Moldovan îşi pierde răbdarea de ani de zile de când se luptă în instanţă cu nepoţii lui Ovidiu Puţura şi cu executorii Andronesi.

Instanţele de judecată refuză să îi dea dreptate cetăţeanului, deşi justiţia din trecut i-a dat o sentinţă favorabilă. Omul a ajuns să rămână fără suprafeţe de teren şi fără intrarea la casă, toate acestea din cauză că executorul Andronesi a pus în aplicare, incorect şi incomplet o sentinţă judecătorească.

Datorită legislaţiei din perioada comunistă, proprietarii unei case de pe strada Petre Ispirescu erau ameninţaţi cu demolarea imobilul pentru a se construi bloc de locuinţe, motivul fiind, faptul că se află în centru oraşului. Singura variantă pentru ca locuitorii să nu fie evacuaţi, era să aibă cel puţin un etaj la casă sau mansardarea acesteia.

Astfel că, Soţii Costică şi Victoriţa Monica Moldovan au cumpărat de la proprietari acordul de a-şi construi un etaj la casa acestora şi o parcelă de câţiva metri de curte. Timp de câţiva ani, soţii Moldovan au trăit liniştiţi în etajul imobilului, până când au apărut neamurile fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura ca şi chiriaşi ai proprietarilor, iar ulterior, după moartea acestora, ca şi proprietari printr-un contract de vânzare cumpărare.

 

Justiţia, justiţia şi iar justiţia

După decesul proprietarilor a existat o sentinţă prin care li se recunoştea că soţilor Moldovan le revine etajul imobilului, suprafeţele din lateralul casei şi o cale de acces.

Însă sentinţa a fost pusă în aplicare de către executorul Andronesi.

„Când a venit să vadă la faţa locului cum stau treburile şi să pună în aplicare sentinţa, Adronesi a făcut câteva însemnări şi mi-a spus că am de semnat o foaie. Însă acea foaie era doar ultima parte dintr-un document. Când i-am cerut să îmi dea toate hârtiile ca să le citesc şi mai apoi să le semnez s-a înfurita şi a refuzat să mi le arate ” spune Costică Moldovan.

La scurt timp după aceasta, familia Gordon, noii proprietari ai suprafeţei de parter a imobilului, şi-au montat garduri în jurul casei pe suprafeţele ce nu le aparţineau şi mai mult de atât, familia Moldovan s-a trezit că e nevoită să plătească chirie anuală pentru a avea acces la etajul imobilului.

Toate aceste acţiuni au fost făcute ilegal şi calculat, astfel încât lui Costică Moldovan i s-a imputat o sumă retroactivă de chirie pentru scările ce facilitau accesul în imobilul său .

„M-am trezit că aveam de dat o chirie anuală pentru ca să intru în casă. Nepoţii lui Puţura au pus garduri peste tot şi încercând să mă scoată din casă, nu mi s-a comunicat că aveam de plătit banii, astfel că eram la un pas de a-mi pierde casa. Fără a şti aveam sechestru pe maşina şi subevaluată la suma de câteva sute de lei, iar casa am scăpat-o cu o zi înainte să fie pusă la licitaţie pentru că deşi am plătit acea chirie, executorul Andronesi i-a virat în alt cont. Acelaşi executor era pregătit să îmi subevalueze casa la licitaţie pentru ca mai apoi să fie cumpărată imediat şi în tăcere de către neamurile sus-pusului ministru Puţura”, relatează cu groază Costică Moldovan.

 

„Pilele” lui Andronesi sunt piedici pentru oamenii de rând

Încercând să îl dea în judecată pe Andronesi, pentru modalitatea în care a pus în aplicare sentinţa, lui Moldovan i se resping toate cererile de judecată.

Disperat, bistriţeanul, om de rând ce se ocupă cu transportul de peşti, şi-a încercat norocul la Curtea de Apel Cluj. Însă nici n-a fost depusă bine cererea, că s-a început cu stângul. Judecătorul pe masa căruia a ajuns, era nimeni altul decât Viorel Andreieş, fostul şef al lui Andronesi în perioada când amândoi lucrau la Judecătoria Bistriţa. Obiectul cauzei era abuzul în serviciu, lucru ce se poate constata printr-o simplă prezenţă la imobilul în cauză.

Deoarece Andreieş i-a fost şef lui Andronesi, acesta a depus o cerere pentru a fi substituit, iar judecător de cameră preliminară a devenit Valentin Chiţidean,care a decis să respingă ca nefondată plângerea soţilor Moldovan.

 

casa andronesi

Obraz gros: să ai probă vizuală la dosar şi să o respingi

Costică Moldovan a ataşat la dosar un CD pentru a fi vizualizat de către instanţă. Acel CD conţinea o filmare prin care Andronesi îl agresa atât verbal cât şi fizic. Reacţia instanţei la aceste probe a fost una de necrezut.

„În ceea ce priveşte a treia modalitate invocată în contestaţie, respectiv conduita abuzivă adoptată de către executor în interiorul biroului său, din vizualizarea CD-urilor depuse de către petent la dosarul cauzei nu rezultă că executorul ar fi bruscat pe petentul Moldovan Costică, dimpotrivă, se observă conduita petentului de a provoca printr-un comportament deliberat insistent o conduită iresponsabilă din partea executorului” se arată în încheierea penală.

Însă asta nu e tot, motivul invocat de instanţă pentru a nu primi proba la dosar şi a refuza cererea de trimitere în judecată a fost că Andronesi era filmat când era agresiv dar fără acordul său.

„Pentru ca o probă să poată fi primită şi  analizată la dosar, în primul rând, trebuie verificate condiţiile legale ce garantează fiabilitatea  probei, or în speţă, petentul a admis că filmarea pe care a efectuat-o în interiorul biroului executorului nu a avut loc cu un telefon mobil, deci nu era efectuată cu un dispozitiv vizibil pentru cei filmaţi , ci cu un dispozitiv ascuns pe care petentul a refuzat să îl dezvăluie în contestaţie.  (…) aşadar fiind, în baza art. 341 alin 6 lit. a CPP Curtea va respinge ca nefondată plângerea” motiva instanţa de la Cluj.

 

Palmă de gard pentru alt şmen

Familia Gordon avea nevoie de acea îngrădire pentru ca de la primărie să obţină pe anexa gospodărească de lângă casă, un aviz de construcţie. Astfel că au declarat că nu ar avea vecini, deşi între casă şi anexa gospodărească, legal ar fi fost partea de teren a lui Costică Moldovan.

Şi astfel, Gordon a construit ilegal o casă ce ajunge până la ferestrele de la etajul primului imobil, nerespectând distanţa legală dintre două construcţii vecine şi implicit obstrucţionând lumina din casa lui Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.