Un bistrițean anchetat pentru trafic de persoane a fost reținut, marți, din cauză că ar fi determinat pe o martoră din dosar să facă declarații mincinoase cu privire la una dintre victime. În plus, anchetatorii bănuiesc faptul că, bărbatul ar fi încercat să ia legătura și cu victima, în încercarea sa de a se împăca cu aceasta, oferindu-i totodată și bani. Martora mincinoasă s-a ales și ea cu dosar penal.

O femeie din Botoșani a fost audiată, la începutul acestui an, în calitate de martor într-un dosar de trafic de persoane, în care este inculpat un bărbat din Bistrița, însă a ascuns se pare adevărul în favoarea acestuia. Potrivit anchetatorilor, martora ar fi fost determinată de inculpat să le spună că acesta i-ar fi oferit victimei diferite sume de bani.

În cursul lunii ianuarie a.c., fiind audiată în calitate de martor, o femeie în vârstă de 36 de ani, din județul Botoșani, ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost ascultată și întrebată, privind comiterea infracțiunii de trafic de persoane, de către un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Bistrița, în dauna persoanei vătămate, un bistrițean, de 42 de ani.

S-a reținut faptul că bărbatul de 52 de ani ar fi determinat-o pe femeia în vârstă de 36 de ani să declare mincinos că în repetate rânduri aceasta i-ar fi oferit persoanei vătămate diferite sume de bani„, transmite IPJ Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

De asemenea, bistrițeanul anchetat pentru trafic de persoane este bănuit că i-ar fi solicitat persoanei vătămate să se împace cu el sau să își retragă plângerea, oferindu-i în acest sens 1000 de lei, deși avea obligația de a nu lua legătura cu acesta, personal sau prin interpuși.

La data de 5 noiembrie a.c., față de bărbatul, de 52 de ani, din Bistrița, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Femeia din Botoșani care i-a mințit pe anchetatori, este și ea, potrivit surselor Gazeta de Bistrița, cercetată pentru mărturie mincinoasă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here