Un bistrițean, prins beat criță la volan, a încercat să mituiască un polițist! A ajuns pe mâna celor de la Anticorupție

482

Un tânăr din Bistrița a fost prins, duminiciă, în flagrant în timp ce încerca să dea mită 1.000 de euro unui polițist, după ce acesta l-a prins beat criță la volan. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru dare de mită.

 

Ofiţerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au prins în flagrant ieri, 3 iunie a.c., o persoană fără calitate specială în timp ce a oferit și a remis, cu titlu de mită, unui polițist, suma de 1.000 euro cu scopul ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Acțiunea de flagrant a fost organizată în baza denunţului depus la S.J.A. Bistrița-Năsăud de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud – Poliția Municipiului Bistrița – Biroul Rutier, prin care acesta sesiza faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 03:05, un tânăr în vârstă de 22 ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, a pierdut controlul volanului și a avariat un autoturism parcat regulamentar.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că alcoolemia celui aflat la volan era de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În intervalul de timp cuprins între momentul constatării evenimentului rutier și până după prelevarea ultimei mostre de sânge, autorul faptei a promis în mod repetat agentului de poliție suma de 1.000 euro pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Agentul de poliție a refuzat categoric, de fiecare dată, oferta și a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Bistrița-Năsăud.

Faţă de tânărul prins în flagrant a fost dispusă măsură preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 h pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită, urmând ca procurorul competent să dispună în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here