Un bistrițean pedofil se dă drept polițist pentru a face noi victime

3896

Un caz șocant de pedofilie iese la iveală și în Bistrița-Năsăud, după cazul polițistului pedofil care a șocat o țară întreagă. Cel puțin două minore au fost victimele unui bărbat de aproximativ 40 de ani care se dădea drept polițist, deşi el este angajat în cadrul MApN. Faptul că bărbatul avea relații cu minore o dovedește fotografiile în care a fost surprins acesta într-un apartament cu una dintre fetele de 16 ani în plin act sexual. Împotriva acestuia există o plângere penală atât la DNA Cluj, cât și la Serviciul de Investigații Criminale, însă nici procurorii, nici polițiștii nu au mișcat un deget de șase luni de zile.

Poliţiştii, prieteni cu pedofilul

„Protagonistul” este bistriţeanul Alexandru Mîzgan care se prezintă drept poliţist. Individul a ademenit două minore din Bistriţa-Năsăud cu care întreţinea relaţii sexuale, promiţându-le diferite favoruri. Minorele cu pricina erau cunoştinţe bune ale unei femei din Bistriţa cu care Mîzgan avea o relaţie intimă de ceva ani buni, şi pe care le întâlnise întâmplător într-o bună zi în locuinţa acesteia.

Evenimentele au avut loc în vara anului trecut când aşa-zisul poliţist i-a promis uneia dintre tinere, în vârstă de 16 ani că o va ajuta să-şi rezolve problemele pe care acesta le avea cu actul de identitate dacă întreţine relaţii sexuale cu el. Pe parcurs, fata a refuzat să se mai întâlnească cu el, însă Mîzgan a început să o ameninţe că va spune tuturor că acesta se prostituează dacă nu continuă să se întâlnească.

”Te rog să nu-mi mai scrii şi să îmi dai pace”, îi cere fata într-o convorbire pe o reţea de socializare.

”Poate o să îţi facem şi ţie o invitaţie până la Poliţie să nu te mai plictiseşti. De ce când te prostituezi nu ai copil şi soţ?”, îi răspunde bărbatul tinerei.

Ulterior, acesta i se adresa fetei şi cu apelativul ”zdreanţă”. Minora ştie că Mîzgan este poliţist şi potrivit unor surse, acesta ar fi chemat-o să se întâlnească cu el şi la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud, însă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie au declarat că Alexandru Mîzgan nu este poliţist în cadrul instituţiei. Surse au confirmat că acesta deţine o legitimaţie care ar atesta că este poliţist, are asupra lui un pistol şi conduce o maşină Dacia Logan cu numerele de înmatriculare ”MAI”, însă este îmbrăcat în civil. O femeie care a întreţinut relaţii sexuale cu el a confirmat faptul că l-a vizitat într-un birou din cadrul IPJ BN.

În ceea ce o priveşte pe cealaltă fată, care are 17 ani, Mîzgan a pus mâna şi pe ea. Fără părinţi şi crescută de o bunică, în Livezile, fata a fost uşor de manevrat. Evident prin presiuni, fata fiind ameninţată de Mîzgan că va ajunge pe mâna celor de la Protecţia Copilului, la Centrul de pe Toamnei, dar şi la Poliţie fiindcă se prostituează. Speriată că va rămâne fără bunica ei, fata a cedat presiunilor lui Mîzgan şi a întreţinut de câteva ori relaţii sexuale cu el.

Fata de 16 ani a depus împreună cu mama sa o plângere penală împotriva lui Mîzgan, tocmai în cadrul instituţiei unde bărbatul pedofil are prieteni care îl acoperă, dat fiind faptul că plângerea nici măcar nu a fost înregistrată. Potrivit unor surse, victimei i s-a propus împăcarea cu pedofilul pentru suma de 600 de euro, de faţă fiind şi ofiţerul Vasile Galben şi agenţii de poliţie Ovidiu Vlaşin şi Paul Vrâncean, care au ales să ascundă gunoiul sub preş. În schimb, poliţiştii au deschis tot atunci un dosar penal pe numele femeii în apartamentul căreia Mîzgan le-a cunoscut pe cele două minore şi au acuzat-o pe aceasta de proxenetism.

Gazeta de Bistriţa a aflat în cele din urmă unde anume este angajat Mîzgan, care s-a dat drept poliţist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa. Bărbatul lucrează la Armata din Bistriţa, însă pedofilul este în relaţii de prietenie cu anumiţi poliţişti bistriţeni din cadrul respectivului Birou de Investigaţii Criminale.

Pedofilul zburdă în libertate

O plângerea penală împotriva bistriţeanului a fost depusă şi la DNA Cluj de către o femeie ce locuieşte în Bistriţa şi care susţine că a fost presată şi ameninţată de către Mîzgan să îi aranjeze cu fiica ei, tot minoră, o întâlnire cu scop sexual, în caz contrar o ameninţa că va avea probleme pentru că are influenţă în Bistriţa.

”Dacă nu-mi dai fata, tu nu mai stai în Bistriţa! Îţi arăt eu cine îs”, i-ar fi spus Mîzgan femeii.

Mai mult, Mîzgan întreţinea relaţii sexuale cu o prostituată şi îşi lua şi rolul de ”peşte”. Când femeia mergea cu clienţii, militarul îi ţinea spatele, aştepta jos şi îi promitea că intervine pentru ea şi o ajută în cazul unor verificări ale poliţiştilor. În consecinţă, femeia îi dădea sume de bani bistriţeanului.

Indiferent de competenţa cărui organ de cercetară penală ţine acest caz, cert este că de şase luni de zile există două plângeri împotriva pedofilului, iar Alexandru Mîzgan nu a fost tras la răspundere, nici măcar cercetat.

1 COMENTARIU

  1. Culmea, ca legea penala pedepseste cu inchisoare doar relatiile sexuale cu minorele de sub 16 ani, sau atunci cand este corupta in scop de casatorie si „masculul ” nu se tine de promisiune… si nu poate fi pusa in miscare actiunea penala fara plangerea prealabila a „victimei” ( asta in cazul ca a fost relatia prin inselatorie ori fara consimtamant… cand poate trece in sfera violului… ) .
    Greu de stabilit daca fata din poza ( cu spatele spre fotograf ) era minora sau nu si cine anume era. Nu ” tin cu ursul ” … dar fara niste marturii „traznet”… infractiunea „nu tine „… asta fara sa punem la indoiala moralitatea de proist gust a „fu.ta.bi.lu.lui ” desfranat si nerusinat…
    Nu va ganditi ca golanii si smecherii n-au bani sa-si „cumpere ” avocatii care sa-i scape de toate aceste „dezvaluiri”… rusinoase .
    Astazi, in aceasta lume corupta si desfranata, totul este ” de vanzare/cumparare ” …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here