Un bătrân de 75 de ani, s-a ales cu dosar penal! Vezi care este motivul

351

Un bătrân din localitatea Comlod s-a ales cu dosar penal, din cauză că nu a predat arma și muniția deținute legal, unui armurier autorizat, în termenul prevăzut de lege după expirarea permisului de armă.

Polițiștii Biroului Arme explozivi și Substanțe Periculoase l-au depistat pe un bărbat de 75 de ani, din Comlod, care deținea la domiciliu 50 gr de pulbere neagră fără fum și 17 capse care pot fi folosite la fabricarea muniției.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii au constatat, de asemenea, că acesta nu a depus în termen de 10 zile de la data expirării permisului de armă, la un armurier autorizat, arma pe care o deținea legal.

Oamenii legii i-au confiscat bătrânului atât arma, cât și muniția și au întocmit pe numele acestuia un dosar penal.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor cantitatea de pulbere menționată, cele 17 capse, precum și arma deținută, iar polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor„, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

1 COMENTARIU

  1. Dupa cate „stim” … Politia, conform Legii 295/2004 rep si completate cu OUG11/2018, avea obligatia sa-l ” someze ” pe acest ” batran ” ca urmeaza sa i se expire permisul de arma … si ce sa faca in continuare , deoarece s-au modificat dispozitiile legale in aceasta ” materie ” de atatea ori, incat nici chiar lucratorii de politie nu le mai stiu pe toate .
    Daca au facut-o si batranul nu a dat importanta este ok, dar daca nu… atunci este in egala complicitate si Serviciul arme… cu acest ” batran ” … ( de la tzara si cu scoala modesta … ) . Cineva nu si-a facut ” treaba ” … conform legii .
    In acest sens, ar trebui ca domnii politruci, a modifice legea si sa nu mai fie infractiune, expirarea ” permisului de arma ” … care oricum a fost detinut si folosit legal , pentru ca nu exista nici un pericol social prin asta .
    Este necesara acolo o masura de sanctionare contraventionala ( eventual ), nu zice nimeni ca BA … si comnfiscarea armelor, munitiilor, capselor, pulberii … etc.etc. dar a se retine in sarcina acestor fosti detinatori legali o infractiune la regimul armelor, este o dispozitie mult prea idioata cu aceasta infractiune ( la legea armelor si munitiilor … ) si era suficienta o contraventie ( cu masura complementorie de confscare a armelor detinute ) .
    ALOOOO… DOMNII POLITRUCI… POATE CITITI SI DVS ACEST COMENTARIU SI SE INCUMETA CINEVA SA INITIEZE, SA PROPUNA SI SA SUSTINA REFORMULAREA ACESTEI DISPOZITII IDIOATE , deoarace una este ca cineva sa detina arme si munitii ilegal si alta… sa i se fi expirat autorizatia de detinere, port si folosire LEGALA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here