Un bărbat eliberat din închisoare în baza noii legi a distrus cantina unui adăpost pentru copii orfani

571

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, eliberat săptămâna trecută din închisoare, în baza legii recursului compensatoriu, a distrus cantina unui adăpost pentru copii orfani și oameni ai străzii, din Buzău. Bărbatul fusese condamnat anul trecut tot pentru distrugere, iar în urmă cu 17 ani a fost arestat pentru o crimă.

La sfârșitul lui 2016, Ion Pecioacă a devastat un centru de noapte al persoanelor fără adăpost, înființat de primăria din Buzău. Judecătorii l-au condamnat atunci la trei ani de închisoare, însă bărbatul a ieșit din penitenciar după ce a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu, prin care au fost eliberați sute de deținuți.

De data aceasta, bărbatul s-a răzbunat pe cantina bisericii Sfântul Sava, locul în care copiii orfani și oamenii străzii mai scapă de ger iarna și primesc o masă caldă. Pecioacă a spart toate geamurile cantinei cu pietre, apoi a vrut să incendieze clădirea și a dat foc perdelelor.

De teamă, preoții nu au depus plângere la poliție, însă infractorul a fost totuși prins și internat pentru câteva zile la un spital de psihiatrie.

Anul trecut bărbatul a vandalizat centrul de adăpost al oamenilor străzii, a smuls o instalație, a spart chiuveta și a devastat toto ce i-a stat în cale, inclusiv centrala termică, potrivit Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here