Un bărbat în vârstă de 99 de ani din Brazilia, care a trecut și prin cel de-al doilea război mondial, s-a recuperat după ce a fost infectat cu noul COVID-19.

Ermando Armelindo Piveta a părăsit spitalul militar din capitala Brasilia într-un scaun cu rotile, cu mâinile ridicate în semn de victorie, în aplauzele personalului medical, pe fundalul unor sunete de trompetă.

Piveta a petrecut opt zile în spital, timp în care medicii au fost deosebiţi de îngrijoraţi pentru sănătatea lui, dată fiind vârsta sa înaintată.

„A fost o victorie mai mare pentru mine decât câştigarea războiului”, a declarat veteranul.

„Pentru că aceasta este ca ciuma din 1918. Afectează întreaga lume, nu doar un loc”, a continuat Piveta, referindu-se la epidemia de gripă spaniolă din 1918.

Ministerul Sănătăţii din Brazilia a declarat că veteranul este cea mai vârstnică persoană din ţară care a reuşit să învingă virusul.

În Al Doilea Război Mondial, Piveta a luptat în Africa alături de Aliaţi.

sursă: g4media.ro

2 COMENTARII

  1. Ma… Dumnezeu sa-l ocroteasca, dar este o vorba populara si anume … ” decat nimurug… si ca cioara de 100 de ani batuta cu pietre… SI ALUNGATA DE TOATA LUMEA , mai bine SA TRAIESTI 50 DE ANI, DAR… VULTUR ! „

  2. Nu din rautate o zic, dar constat ca asa se intampla in general cu batranii nostri de la sate, care toti au o pensie de c*cat sau deloc , traiesc 100 de ani , trebuie sa-si intretii pe banii tai si mori tu inaintea lor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here