Un Sibian care a încasat o indemnizație pentru creșterea copilului de 35.000 de euro lunar (suma echivalentă în lei) este cercetat pentru evaziune fiscală, în calitate de administrator al unei firme, după ce prim-procurorul Ion Veștemean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, a cerut redeschiderea dosarului.

„E un dosar care a fost la noi în lucru. Un coleg l-a închis. Eu am apreciat că soluția nu este cea potrivită și am dispus redeschiderea și instanța a confirmat soluția mea. Acum este în cercetări, urmează să vedem, să se facă ceea ce a dispus instanța. (…) Eu am apreciat că nu s-au făcut cercetările complete când s-a dat soluția aceea. (…) Deocamdată nu are nicio calitate în dosar, nu este suspect sau inculpat în dosar, se fac cercetări raportat la evaziune fiscală cu privire la el, în calitate de administrator, a precizat marți, pentru Agerpres, prim-procurorul Ion Veștemean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Întrebat dacă sibianul respectiv a fost verificat doar după ce s-a aflat că încasează o indemnizație mare pentru creșterea copilului, procurorul Veștemean a spus răspuns afirmativ.

În 25 octombrie, Tribunalul Sibiu a admis cererea Parchetului și a decis redeschiderea urmăririi penale în acest caz, potrivit minutei deciziei judecătorilor sibieni. Inițial, tatăl care a încasat indemnizația a fost verificat de inspectorii de la Finanțe, potrivit Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.