Un bărbat a fost găsit căzut într-un pârâu din localitatea Mița. Victima a fost găsită inconștientă. Intervenția propmptă a unui medic aflat în zonă, i-a salvat viața. A fost solicitat în sprijin elicopetrul SMURD de la Baza Aeriană Jibou.

Un bărbat de aproximativ 40 de ani a fost găsit căzut într-un pârâu din zona Izvorul Zânelor – localitatea Mița. 

La caz intervin echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și elicopterul SMURD de la Baza Aeriană Jibou.

Potrivit primelor informații transmise de ISU Bistrița-Năsăud, victima a fost scoasă din apă, dar este inconștienta.

„Un medic aflat în zonă îi acordă primul ajutor, aplicând manevrele specifice manevre specifice. Din datele pe care le avem victima este cu respirație”, a precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud. 

UPDATE:

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stopcardio respirator în apă. Din fericire, interventia prompta a medicului (aflat în zonă, in timpul liber) a fost vitală. Acesta a reușit, în urma manevrelor aplicate sa scoată bărbatul din stop cardiorespirator, după câteva minute de aplicare a protocolului.

Echipajul de terapie intensivă mobila SMURD a preluat pacientul constient, cooperant, în stare de hipotermie. 

Bărbatul a fost stabilizat și pregătit pentru a fi transportat pe calea aerului de către echipajul care încadrează elicopterul SMURD la o clinica de specialitate din municipiul Cluj-Napoca.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here