Un băiat de 14 ani, elev la Școala Gimnazială nr 1 din Bistrița, s-a sinucis marți după-amiaza, după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe rețeaua de socializare Tik Tok. Poliția nu confirmă însă această ipoteză.

Inspectorul școlar general Aurelia Dan a declarat pentru Agerpres că, elevul ar fi răspuns unei provocări lansate pe rețeaua de socializare Tik Tok. Adolescentul a fost găsit spânzurat în locuința familiei, marți după-masă. Conform sursei citate, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bistrița-Năsăud a fost informat miercuri dimineața de către conducerea școlii.

Adolescentul era în clasa a VIII-a, era singur la părinți și învăța foarte bine, nu suferea de vreo depresie și nici nu avea probleme de comportament. Acesta era campion la dans sportiv.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, însă nu confirmă ipoteza unei provocări lansate pe Tik Tok care să fi condus la gestul fatal. 

„Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora un minor, de 14 ani, s-ar fi sinucis din cauza unei provocări de pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud face următoarele precizări: 

Ieri, 12 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați cu privire la faptul că un minor, de 14 ani, a fost găsit spânzurat în interiorul unei locuințe de pe raza municipiului. 

A fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt efectuate cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul. Totodată, în cauză a fost dispusă necropsia. 

Din cercetările efectuate până în prezent, nu au reieșit date și informații care să conducă la confirmarea ipotezei prezentate în spațiul public”, a transmis în urmă cu puțin timp Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.Totodată, ISJ Bistrița-Năsăud a cerut sprijinul Poliţiei pentru a demara de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here