Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Cluj și Judecătoria Cluj-Napoca au intrat luni, 12 septembrie în protest prin semnarea unui memoriu. Potrivit primelor informații, peste 51 de instanțe judecătorești din țară protestează începându cu această după-amiază și alte 18 parchete li s-au alăturat.

Printre instanțele judecătorești aflate pe lista celor intrate în grevă, pe locul al patrulea se situează Tribunalul Bistrița-Năsăud .

 

Potrivit Luju.ro, judecatorii si procurorii cer Guvernului tehnocrat sa adopte memorandumul privind Justitia(memorandum ce a fost votat de toate adunarile generale ale instantelor) si solicita Parlamentului sa nu aprobe OUG nr. 43/2016 ori Guvernului sa emita o ordonanta de urgenta pentru inlaturarea inechitatilor salariale din sistemul justitiei, inclusiv sa tina cont de hotararile judecatoresti pronuntate in materie de drepturi salariale ale judecatorilor.

In acelasi timp, judecatorii si procurori au facut apel la Consiliul Superior al Magistraturii sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire laexistenta unui conflict intre puterile statului.

Demisia Ralucai Pruna se afla, de asemenea, printre principalele solicitari ale magistratilor, acestia anuntand deja ca in cazul in care Guvernul nu intelege sa solutioneze rapid aceste solicitari, formele de protest vor escalada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here