UE amenință cu contramăsuri asupra importurilor de mașini din SUA

46

Uniunea Europeană a avertizat Statele Unite că impunerea de taxe vamale pe maşini şi piese auto va afecta industria auto europeană şi că, probabil, vor fi implementate contramăsuri reprezentând taxe de 294 de miliarde de dolari asupra importurilor din America. Avertismentul vine după ce, președintele SUA, Donald Trump, a ameninţat că va impune o taxă vamală de 20% pentru importurile de maşini.

 

Uniunea Europeană susține că taxele vamale pe care SUA vrea să le impună nu au niciun raționament economic, deci nu au justificare. S-a menţionat totodată şi faptul că producţia de maşini din Statele Unite a companiilor europene ajunge la aproape 2,9 milioane de unităţi şi că, în acest fel, sunt susţinute 120.000 de locuri de muncă. Numărul de locuri de muncă ar creşte până la 420.000 în situaţia în care ar fi luate în calcul şi reprezentanţele auto şi centrele de vânzare de piese auto.

Uniunea Europeană a mai precizat şi că o eventuală taxare cu 25% a importurilor de maşini şi piese auto ar avea un impact negativ iniţial de 13-14 miliarde de dolari asupra PIB-ului american, fără să aibă concomitent vreun impact pozitiv asupra balanţei sale comerciale.

De asemenea companiile europene din industria auto aduc o contribuţie importantă la economia americană.

„În 2017, companiile din UE cu sediul în SUA au produs aproximativ 2,9 milioane de automobile, adică 26% din totalul producţiei americane”, afirmă Comisia.

Aceste companii au generat 120.000 de locuri de muncă pentru americani, directe sau indirecte.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Pai acuma, toti ati vrea ca America doar sa „pompeze bani ” tuturor, dar sa nu castige nimic … Hai sa fim seriosi, ca ceea ce doreste domnul Trump este ok !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here