Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, a afirmat că UDMR nu a semnat protocolul referitor la rotația prim-miniștrilor și a fost întrebat dacă partidul ar părăsi guvernul, având în vedere dorința PNL de a obține controlul unui minister deținut de Uniune.

El a explicat că UDMR nu are intenția de a se retrage din guvernare și că nu au existat discuții specifice cu privire la anumite ministere. Cu toate acestea, el a subliniat că ceea ce este important este ceea ce va fi convenit la nivelul conducerii coaliției de guvernare.

 „UDMR nu are niciun motiv să iasă de la guvernare. Punctul de vedere al UDMR este acela că noi dorim să continuăm împreună această coaliţie. Nu s-a discutat punctual ceea ce apare pe surse sau nesurse, sigur sunt importante, dar eu cred că cel mai important este ceea ce se discută la nivelul conducerii coaliţiei. Pe de altă parte, după cum ştiţi, UDMR nu este semnatar al protocolului cu privire la această rotativă, respectiv cu schimbarea anumitor ministere. Protocolul a fost semnat de către PSD şi PNL. UDMR nu este parte”, a afirmat Cseke Attila, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, întrebat dacă este dispus UDMR să cedeze vreun minister către PNL, la rotativă şi, în caz contrar, dacă este dispus să iasă de la guvernare UDMR, într-un astfel de scenariu.

Citește și: Incendiu violent la o bucătărie de vară din Dumbrăvița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.