Ucigașul polițistului din Timiș, Marcel Lepa, s-a spânzurat luni dimineață în penitenciar, anunță surse judiciare pentru știripesurse.ro. O echipă SMURD este la fața locului, iar medicii fac manevre de resuscitare. Lepa se afla de joi la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara, după ce fusese externat.

Medicii l-au operat săptămâna trecută și i-au scos două gloanțe pe care le avea în corp, care l-au lovit în timpul acțiunii eșuate de prinderea a sa de duminică, în timpul căreia a împușcat mortal un polițist.

Marcel Ionel Lepa este cercetat pentru trei infracţiuni: ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie.

Citește: Bărbatul care l-a ucis pe poliţistul

2 COMENTARII

 1. Cand te „duci ” sa prinzi si sa imobilizezei un infractor inarmat, iti iei in dotare un pistol mitraliera ( kalasnicoavele noastre fiind ok ) si daca acesta fuge, nu trebuie tras dupa el 16 ” gloante”… ca sa-l nimeresti cu 2 din ele si dupa care sa mai poata inca fugii sa se ascunda .
  Este de rasul curcilor ce dotare au politistii ( CHIAR SI JANDARMII ) care desfasoara astfel de operatiuni … s-apoi, chiar daca cineva poarta vesta, asta presupune ca infractorul inarmat, sa traga ” in vesta ” … dar nimeni nu se gandeste la faptul ca sunt parti ale corpului care nu pot purta nici un fel de ” vesta antiglontz ori cutzit „… ( picioarele, gatul , capul si bratele ) care in caz de atac, fiti sigur ca ale sunt „tzintite ” in mod special de catre ” tragator ” … Deci, comentarii pro si contra… cu privire la aceste dotari si daca politistii au asupra lor o astfel de „platosa ” ( care cantareste pe putin 5-8 Kg… SAU POATE CHIAR 10 ) sau ba …
  De regula sefii politiilor si jandarmeriilor, sunt foarte reticenti cand cineva cere sa-si ia „platosa antiglontz ” ori sa-si pastreze pistolul din dotare asupra sa permanent … ptr ca orice se intampla si orice uz de arma, atrage pedepsirea sefului … si odata ce are cineva in dotare legitima o arma de foc, RASPUNDEREA NU ESTE UNIPERSONALA A ACESTUIA dac-o face incorect, sau ilegal … SI ASTA AR TREBUI ILOCUIT IN ORDINELE CARE DISPUN PUNEREA IN APLICARE A LEGII DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A INSTITUTIILOR MILITARE SAU MILITARIZATE SI UZUL ARMELOR DE FOC IN SCOP PROFESIONAL , ODATA CE A FOST DODAT LEGAL cineva, a fost instruit , a semnat pentru executarea „protectiei si normelor de securitate a muncii ” si se afla in exercitarea consemnului general si particular ( special ) al unui post profesional ( sarcini de serviciu legale ) – RASPUNDEREA SA FIE EXCLUSIV UNIPERSONALA .
  Si… in alta ordine de idei, trebuie abrogat/modificat ordinul prin care asupra organelor de forta publica sa aiba in dotare doar 2 doua incarcatoare pline cu munitia de la arma aflata asupra lui in timpul serviciului si lasata aceasta dotare la aprecierea celui care executa o anume misiune ( adica sa-si ia arma si/sau munitia pe care o considera el ca este sigura si isi poate indeplini in conditii normale consemnul special la un moment dat ) .

 2. Apropo , de comenteriul anterior. Degeaba guvernul a dispus asprimea pedepselor impotriva celor care agreseaza intr-un fel sau altul oamenii legii… Cu ce-i incalzeste faptul ca cineva in loc de 10 ani de puscarie ia 20… daca omul legii moare, sau este batut si schilodit fel si chip si el nu se poate apara eficient si legal decat numai daca se face ca nu vede si n-aude NIMIC … astfel incat ” usrsul trece si canii doar latra ” !
  Dati-le mana libera tutoror ” oamenilor legii ” … sa poata face uz de arma impotriva celor care-i ataca, si lasata la initiativa lor aprecierea ” proportiei dintre atac si aparare ” … sa se poata apara, sa-i impuste pe toti acesti derbedei violenti care nu se supun legii si de fiecare data o fac pe zmeii si paraleii… Aplicati regulile din America sau Rusia… unde se aplica principiul ” NIMENI NU SCAPA ” … si nu mai tineti parte la toti derbedeii, de le este frica oamenilor legii sa scoata pistolul din toc… ptr ca sar procurorii lui sesizarea din oficiu pe ei… ca ulii pe gaina .
  Schimbati dr.acului pistoalele Carpati si vindeti-le celor care doresc sa si le cumpere ptr autoaparare sau paza si aparare ( in domeniul privat sau efectiv dati-le la topit ) , ca pentru munca de politie a statului nu sunt bune si nici eficiente si lasati oamenii legii sa isi ia de la magazia de armament, cantitatea de munitie si ce arme apreciaza ei ca pentru executarea unei misiuni sunt eficiente si NU VA MAI FIE FRICA DE OAMENII LEGII .
  Nici nu stiu de ce dra.acu ati scos din dotare pistoalele TT, de 7,62 x 25 mm , care erau mult mai precise si care dezvolta energia cinetica eficienta in cazul unui uz de arma de foc asupra infractorilor si mijloacelor de transport ale acestora . Si pistoalele Glock sunt bune dar cele mai eficiente sunt TT-urile , sau CZ-urile care folosesc munitie de 7,62 x 25 mm , in detrimentul celor de 9 x 19 mm . In America au revolvere cal 38 sau 45… unde lungimea tubului cartus este de 30-40 mm … Va dati seama ce efect si ce lucru mecanic dezvolta un astfel de glontz tras din astfel de arme de serviciu de politie a statului …
  PENTRU CEI CARE SUNT NELOIALI , CORUPTI SI CARE NU-SI FAC TREABA, ( EXISTA SUBUNITATI DE MONITORIZARE SI SPURAVEGHERE ) , n-aveti decat sa-i inlaturati din sistem , dar nu mai culpabilizati toti sefii pentru orice prostie si narozie este comisa de un subaltern , ptr ca raspunderea este UNIPERSONALA .
  Deci :
  1/. Redotarea Politiei si Jandarmeriei cu arme calibrul 7,62 x 25 … in detrimentul celor aflate azi in dotare ;
  2/. Lasat ” uzul de arma” de foc , la aprecierea omului legii … care sa se poata apara si sa poata interveni eficient in aplicarea legii ;
  3/. Desfiintzati narozia dispozitiei legii armelor si munitiilor , cu 12 cartuse de serviciu asupra unui agent de politie, paza sori securitate pe timpul executarii sarcinilor de serviciu si permiteti sa-si ia asupra lui cata munitie apreciaza ei ca este util si necasar indeplinirii misiunilopr in bune conditiuni ;
  4/. Raspunderea exclusiv unilaterala a celui care actioneaza in exercitarea consemnelor generale si particulare ( speciale ) in posturiler in care ” oamenii legii ” au fost repartizati ;
  5/. Lasati-le asupra lor armele din dotare cu caracter permanent, astfel incat oamenii legii sa poata fi eficienti atat in serviciu cat si inafara, oriunde s-ar afla .
  NU VA FIE FRICA DE OAMENII LEGII DOMNILOR POLITRUCI si faceti in asa fel incat sa se poata apara eficient , pe ei, pe Dvs cei care ne conduceti , membrii nostri de familie si pe oricine altcineva !
  Vreti ordine si securitate publica, atunci DATI MANA LIBERA JANDARMILOR SI POLITISTILOR … sa-si faca meseria ca la carte si hotii, talharii, criminalii si cei violenti sa stie ca ROMANIA NU ESTE SAT FARA CAINI !
  MA DISTREAZA CEI DE LA USR SI PNL … CARE AFIRMA CA DACA VIN EI LA PUTERE, DAU AFARA JANDARMII… CA FAC AIA SI AI-LALTA… DAR STAU SI-I INTREB CU CINE CRED EI CA VOR FACE ORDINE SI CURATENIE IN ACEASTA TZARA, CU ” GALERIILE DE FOTBAL ” ?! MAAAA… NU FITI NAROZI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here